Jiřímu Dvořákovi šlo v Indii o život: Byli jsme jen kořist | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jiřímu Dvořákovi šlo v Indii o život: Byli jsme jen kořist

Jiří Dvořák
Jiří Dvořák (ČT, Instagram.com, archiv)

Letěl 26 hodin a těšil se, že pozná život v Indii. Jiří Dvořák (56) tam měl strávil dva měsíce v rámci natáčení dokumentárního cyklu ČT Hledání ztracených světů. „Byla to nejdelší cesta mého života. Nesnesitelné vedro a vlhko,“ postěžoval si herec i před kamerou.

Do natáčení ale zasáhla pandemie covidu-19. „To, co vidíte ve zprávách, je asi tak desetina toho, co se tam děje,“ řekl v roce 2021 deníku Aha! Dvořák. Štáb se i s ním musel předčasně vrátit. Šlo totiž o život.

Jiří Dvořák jako součást Vivaldiana: Dabuje ho Pierce Brosnan!

Video se připravuje ...

Rozsudek smrti

Případný návrat do Indie herec už tehdy vyloučil. „Situace je natolik šílená, že si tam nikdo netroufne, a myslím, že by to v současné době byl rozsudek smrti,“ řekl Dvořák před dvěma lety. A nešlo jen o pandemii. „Je to opravdu nebezpečná země. Jako na bílé na nás koukali jako na kořist. Do slumů jsme se vůbec neodvážili jet,“ nastínil herec i další negativní stránky této země.

Zach měl štěstí

Jeho nejdelší životní výlet se změnil v horor. Přitom tři roky před ním byl jeho kolega Roman Zach (50) v Indonésii a nemohl si natáčení reportáže vynachválit. První díl dokumentu Hledání ztacených světů o Indii s Jiřím Dvořákem můžete vidět už dnes ve 21:30 hod. na ČT2.

Se Strachem Nacafe Premum: Proč nemá Jiří Dvořák rád Vánoce?

Video se připravuje ...

Z rybaření v moři byl zklamaný

Dvořák si na počátku natáčení aspoň stačil vyrazit s rybáři na moře, ale byl zklamaný. V sítích uvázl jen jeden malý žralok. „Přinesl jsem jim smůlu,“ komentoval to. Taky ochutnal místní kuchyni, ale všudypřítomné kari ho úplně nenadchlo. Celkově se po návratu herec vyznal, že už pojede maximálně do Benešova.



Přečtěte si
defakto
6. 9. 2023 • 17:31

.. je to reklama na program dnes večer Čt2 v 21.30 hod.

Celebrity-chachacha
6. 9. 2023 • 08:14

O čem ten článek je?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.