Rarita v dražbě: Prodali auto Karla Gotta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Rarita v dražbě: Prodali auto Karla Gotta!

Na aukru se vydražil Gottův automobil!
Na aukru se vydražil Gottův automobil! (aukro.cz)

Na dražebním portálu Aukro se krátce před nedožitými 84. narozeninami Karla Gotta (†80) objevila opravdová rarita – vůz značky Audi, jehož prvním majitelem byl právě Slavík! O auto se strhla hotová mela. Celkem si přihodilo 20 lidí a nakonec se vydražilo za 315 tisíc korun.

Takový inzerát se nevidí každý den! „Nabízím sběratelský kousek Audi A8 D2, rok výroby 1994, motorizace 4.2 (220 kw), pohon Quattro,“ začal úvodní text. Na tom by ještě nebylo nic tak zvláštního, jenže... „Jedná se o jedinečný vůz, který vlastnil jako první majitel mistr Karel Gott, další majitel byla firma, kterou vlastnil František Janeček, který též tento vůz provozoval,“ pokračoval inzerát. Majitel dále avizoval, že je vůz ve velmi dobrém technickém i vzuálním stavu, vše je plně funkční a velmi zachovalé. „Samozřejmě, vzhledem ke stáří vozidla je nutné počítat s menšími kosmetickými vadami,“ napsal o téměř 30 let staré audině.

Monika Absolonová: Umělý hlas Gotta? Trochu šílený!

Video se připravuje ...

„Za poslední tři roky vozidlo najelo asi 1500 km a bohužel již nemám místo na skladování v hale, tudíž musí k jinému majiteli,“ vysvětlil důvod prodeje. Na důkaz svého tvrzení připojil i fotku, na které je Slavík s autem vyfocen, i ofocený technický průkaz, v němž figuruje Gottovo jméno i adresa. Ještě dodal, že SPZ, kterou užíval zpěvák, už není platná, ale s vozem ji pro sběratelské a výstavní účely prodává taktéž. A konečná cena 315 tisíc? Na třicetileté auto skutečně slušná!

Od ojetiny k luxusním mercedesům

Karel Gott jezdil netradičními auty už od svých řidičských počátků, když si v roce 1963 koupil ojetý Opel Capitan z Německa. V následujících letech vystřídal řadu různých aut a vybudoval si vztah především k luxusním mercedesům.

Sidovský a Absolonová vzpomínali na Gotta! Karel Ivanu podváděl!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.