Přiznání Bohuše Matuše: LOUTKA VE VÁLCE S GOTTEM! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Přiznání Bohuše Matuše: LOUTKA VE VÁLCE S GOTTEM!

Matuš zpíval na koncertě Pocta Karlu Gottovi v O2 areně.
Matuš zpíval na koncertě Pocta Karlu Gottovi v O2 areně. (﷯Foto Aha! – David Kundrát, Tomáš Martinek, ara)

Pokud chce, dokáže svůj hlas změnit tak, že zní skoro stejně jako zpěv Karla Gotta (†80). Zpěvák Bohuš Matuš (49) kvůli tomu kdysi dokonce u samotného Slavíka, který by dnes oslavil 84. narozeniny, trochu narazil!

Matuš, který je stejně jako Gott lyrický tenor, slavného zpěváka nikdy kopírovat nechtěl. Přesto má ale dnes některé jeho písně ve svém repertoáru. Svého času však byly snahy, aby Matuš coby Gottův hlasový »dvojník« vystupoval i v Německu! Za nápadem stál skladatel Karel Svoboda (†68), Gottův blízký spolupracovník! „Když jsem dělal s Karlem Svobodou, byl zrovna s Karlem Gottem zrovna poněkud rozhádaný. A bylo mu to líto. Myslím, že si mě vzal jako takovýho prostředníčka a že mnou trochu Karla škádlil,“ prozradil Matuš ve Studiu Blesku.

Bohuš Matuš o Krampolovi: Doufám, že se Jirka dožije vysokého věku!

Video se připravuje ...

„Chtěl, abych německy nazpíval Lady Carneval a že to budeme dělat v Německu. Až potom mi došlo, že si takhle chtěl Gotta zase k sobě přitáhnout,“ přiznal zpěvák a dodal: „Gott za mnou vždycky přišel a byl trošičku naštvaný, že zpívám jeho věci. Musel jsem mu vysvětlovat, že jen plním úkoly producentů...“ „Byl jsem mezi mlýnskými kameny,“ vzpomínal Matuš na nelehkou situaci. Řešení se ale našlo. Gott pak Matušovi poradil, aby zpíval po svém. „Karel říkal, že mám krásný hlas a že máme mnoho společného. Že jsem pro kantilénu jako stvořený. Musím ale přestat pít a kouřit. Měl o mě takový zájem!“ říkal dojatě Bohuš. „Dodnes se stydím, protože to moje řádění vydrželo dlouhých sedm let. Nakonec jsem ale na naléhání Gotta dal. Zachránil mi život,“ dodal Matuš.

Kápni božskou s Bohušem Matušem: Pravda o soužití s Barborou Škrlovou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.