Klobouk dolů před Bočanovou! S Márinkou spaly ve vaně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Klobouk dolů před Bočanovou! S Márinkou spaly ve vaně

Dcera Mahuleny Bočanové Marina
Dcera Mahuleny Bočanové Marina (facebook.com)

S příchodem dcery Mariny (21) na svět se herečce Mahuleně Bočanové (56) před více než dvaceti lety obrátil život vzhůru nohama. Krom mateřství se navíc musela připravit na skutečnost, že Márinka trpí autismem. Ačkoli to nebylo vždy jednoduché, neměnila by.

Začátky mateřství jsou obecně náročné, herečce Mahuleně Bočanové se ale život změnil tak, jak původně vůbec nečekala. „Teď už se dokážu smát a radovat, ale ty začátky… jste nejdřív v šoku, pak tomu nevěříte, pak si začnete zvykat a objevíte úplně jiný svět, který je bohatší, krásnější a radujete se z maličkostí,“ cituje herečku web iDnes.cz.

Bočanová v 7 pádech: Hledám chlapa, zn. vrzneme si kolenem

Video se připravuje ...

Hvězdě Ordinace se ovšem zároveň otevřely dveře do zcela nového světa, který se na první pohled může zdát náročný, nepochopený, ale jakmile ho člověk, byť jen trochu, pozná, k životu i vztahu k dítěti pak přistupuje jinak, než by tomu bylo za jiných okolností. „Třeba jsme spaly ve vaně, daly jsme si tam peřiny. A od té doby vždy, když jedeme někam do hotelu na dovolenou, si vezme polštář a peřinu a ubytuje se ve sprcháči. U těch autistů zase zažíváte tyhle srandy. Když jim vymyslíte nějakou blbost, tak oni v ní pokračují dál do konce života,“ vysvětluje Mahulena, která kvůli péči o dceru odsunula práci i milostný život na vedlejší kolej.

Jejich vztahu paradoxně prospěly i covidové restrikce. „Pro mě to byla v tom všeobecném smutku vlastně změna k lepšímu, protože jsem zůstala doma, přestala jsem pracovat – jako všichni – a musela jsem, takže jsem neměla výčitky, že to dělám z nějakého rozmaru. Ale nám to s dcerou výrazně zlepšilo život,“ přiznala Bočanová, která se o dceru stará i v její plnoletosti. Ačkoli se s poruchou hůře pracuje spíše v útlém věku, ani v dospělosti nezmizí, proto je třeba péči nepodceňovat. „Je to velká slečna, už jí bude dvacet dva, ale potřebuje stálý dozor, pomoc, i v noci,“ dodává Mahulena Bočanová.

Mahulena Bočanová si zavařila: Pánové jí posílají své chlouby!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Petr Derby
21. 4. 2023 • 10:09

Strasnej drevochlap, neco tak asexualniho, aby clovek pohledal

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.