Vyšetřování Kellnerovy smrti: DŮKAZY Z VRAKU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vyšetřování Kellnerovy smrti: DŮKAZY Z VRAKU

Zpráva o vyšetřování smrti Kellnera (†56): Trosky vytáhli až rok po nehodě!
Zpráva o vyšetřování smrti Kellnera (†56): Trosky vytáhli až rok po nehodě! (Alaska Mountain Rescue Group/Handout/Profimedia.cz)

Až rok po nehodě byly vytaženy všechny trosky z nehody vrtulníku, při které zemřel i český miliardář Petr Kellner (†56). Co přesně se v roce 2021 stalo, má být jasno nejpozději do léta.

Vrak byl vyzvednut v dubnu 2021, poslední trosky až v létě 2022. „Přestože trup vrtulníku se po havárii podařilo vyzvednout poměrně rychle, u některých důležitých součástí se to kvůli strmému terénu a extrémním povětrnostním podmínkám nepodařilo,“ vysvětlil Peter C. Knudson, mluvčí Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB).

Extrémní sport, který stál miliardáře Petra Kellnera život

Video se připravuje ...

Podle něho to zkomplikovalo vyšetřování, a proto závěrečná zpráva bude dopsána a zveřejněna až letos v létě. Vdova po miliardáři Renáta Kellnerová (55) se nedávno obrátila na aljašský soud, aby nehodu znovu prošetřil. Podle zveřejněných informací stroj nevyslal po pádu signál o pomoc, a proto údajně i Kellner zemřel, třebaže po pádu žil. Pomoc totiž přišla pozdě.



Přečtěte si
nemesisvixen
24. 4. 2023 • 19:47

Je jasné že ho to nevrátí zpět, ale chápu rodinu že chce vědět co se stalo. Myslím že to každý normální člověk v takové situaci

AHel
23. 4. 2023 • 22:08

Tímto se jenom jitří rány, nevím, co chtějí tím získat, pana Kellnera jim to nevrátí. Je to smůla všech smůl, prostě někdy se sejdou tak blbě okolnosti, že to dopadne,jak to dopadlo. Nejde o žádnou sabotáž, úmyslné zavinění, všichni byli z toho neštěstí úplně vedle. Prostě jak se říká, v nepravou chvíli na nepravém místě! Je divné, že v souvislosti s tímto smutným případem najednou je tolik fotek nebožtíka. Dříve se ukazovala jedna fotka stále dokola...co ta změna? Pro rodinu rána, ale lidi za divných a nevysvětlitelných okolností umírají a toto bylo v tak extrémních podmínkách. Vysoké hory, velký mráz...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.