Vágner (81) v Lucerně: Křest a gratulace k novému albu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vágner (81) v Lucerně: Křest a gratulace k novému albu!

Karel Vágner
Karel Vágner (Alexandr Malachovský)

Poprvé po smrti Hanky Zagorové (†75) se objevil na pódiu pražské Lucerny. Nejdřív to odmítal, ale kapela Fleret slavila 40. narozeniny, tak se Karel Vágner (81) musel pochlapit.

„Měl jsem ale co dělat, abych to ustál. Vždyť Lucerna rovná se pro mě Hanka,“ přiznal Vágner, jehož orchestr Zagorku hodně let doprovázel. Kamarádi z Fleretu ale po něm chtěli, aby jim pokřtil 2CD »40 Lajfka« a gratulaci v podobě písně Pramínek vlasů.

Karel Vágner – Legendární skladatel kvůli hudbě málem přišel o život

Video se připravuje ...

„A tak jsem se pochlapil. Navíc to byla nádherná vzpomínka na geniální zpěvačku Jarmilu Šulákovou. Její žezlo v kapele teď převzala dcera, která zdědila po Jarmile i nádhernou píseň Ovečky zaběhnuté, kterou s ní zpívala celá Lucerna. Hanka mi také tam seshora říkala: Nebuď srab,“ poznamenal mistr basů. Zdeňku Hrachovému (61) z Fleretu dal svoji právě vydanou knihu Jožka Černý – Můj kamarád Žudro. „Je v ní totiž nádherný poslední vzkaz Jarmily všem kamarádům, fanouškům a vlastně bohužel i tomuto světu,“ dodal spiklenecky Vágner.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.