Karel Vágner otevřeně o Haně Zagorové (†75): Láska bez SEXU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Karel Vágner otevřeně o Haně Zagorové (†75): Láska bez SEXU!

Karel Vágner a Hana Zagorová
Karel Vágner a Hana Zagorová (archiv Blesku)

Bylo to, jako když odešla část jeho samotného. Karel Vágner (80) nemohl po odchodu Hany Zagorové (†75) žalem ani promluvit. Půl století si byli nejbližší na světě a dvakrát mu zachránila život. Teprve po několika dnech dokázal skladatel vyjádřit svou ztrátu.

Je přesvědčený, že mu Hanička Písnička, jíž tuto přezdívku sám vymyslel, dělala obětavého anděla strážného. „Dvakrát mi zachránila život. Když mě přiměla opustit starou kapelu, která pak při návratu z Kuby v roce 1973 zahynula při leteckém neštěstí a podruhé, když jsem měl v Soči vážný úraz elektrickým proudem. Oživovala mě právě Hanka,“ přiznal Vágner v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS. Poprvé od kolapsu na mši dokázal promluvit.

Karel Vágner se na rozloučení se Zagorovou zhroutil: Jsem úplně v háji

Video se připravuje ...

„My jsme s Hankou doopravdy byli kamarádi na život a na smrt. I když jsme se nějaký čas měli více rádi než jen jako kapelník a zpěvačka,“ připomněl Karel jejich románek, který přerostl v doživotní silné přátelství. „Myslím, že jedno z nejhezčích kamarádství je láska bez sexu,“ vyznal se ze svých citů. Laskavá – tak by jedním slovem charakterizoval Zagorku. „Byla jedním z nejlaskavějších lidí, jaké jsem v životě potkal. Byla tak hodná, nikomu neublížila. Byl to takovej Gott v sukni, uzavřel Vágner.

Mistr basů

Hanku a Karla spojila také v roce 1984 písnička Hej, mistře basů, kterou otextoval Pavel Žák. Podle ní pak získal Vágner svou přezdívku.

Zagorová by slavila narozeniny: Margita na hřbitově, vzpomínal i Vágner

Video se připravuje ...

Doufal v zázrak

Karel byl ve spojení s Hančiným manželem, operním pěvcem Štefanem Margitou (66). Tušil proto, jak vážná situace je. Odmítal si ji ale připustit, do posledních chvil doufal, že se stane zázrak.



Přečtěte si
bursik
8. 9. 2022 • 07:48

Logicka je duchaplná tvorba a texty odrhovacek , přestaňte psát o téhle spodině !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.