Muzikál Biograf láska nejen bez Zagorové: Margita premiéru nezvládl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muzikál Biograf láska nejen bez Zagorové: Margita premiéru nezvládl

Štefan Margita
Štefan Margita (M. Hykl, D. Kundrát, P. Machan, M. Pátek)

Tak se na muzikál Biograf láska těšila. To, že zpěvačka Hana Zagorová (✝†75), z jejíchž hitů je představení složené, už nebude mezi námi, nikdo nečekal. Na premiéru nedorazil ani Štefan Margita (66). Z manželčiny smrti je stále zdrcený, neměl ještě sílu slyšet její písničky...

„Dnes má premiéru muzikál Biograf láska v Divadle Kalich. Moc vám za sebe i za Hanku děkuji a všem zúčastněným držím palce,“ napsal Margita v den premiéry na svůj facebook s tím, že určitě navštíví některou z pozdějších repríz díla, o kterém jeho zesnulá žena věděla vše. „Hanka scénář muzikálu samozřejmě znala, četla ho, diskutovali jsme s ní nad ním, ale dál už nás nechala pracovat,“ prohlásil režisér Jan Kříž. „K Hance a jejímu repertoáru mám velký respekt a cítím ohromnou zodpovědnost už od začátku. Samozřejmě teď o to větší, když výsledné představení bohužel nikdy neuvidí,“ dodal posmutněle.

Kamarádka Zagorové Blanka Matragi: Se Štefanem si teď voláme i v noci

Video se připravuje ...

Biograf láska představuje ty největší hity Hanky. Příběh je zasazen do kavárny, kde tři kamarádky po třicítce sní o lásce. Tu pojímají autoři mnohem světověji, než za dob, kdy slavné hity vznikaly. V muzikálu tak nechybí ani lesbička v podání Michaely Tomešové, kterou alternuje Denisa Nesvačilová. Během slavnostní premiéry byla nálada v sále jasná už předem, za tónů písně Maluj zase obrázky se neubránili slzám ani samotní herci, kteří se pak dojali i během závěrečné děkovačky. To celé divadlo Kalich stálo na nohou a tleskalu. Ten aplaus patřil především Haničce Písničce...

Líbačka s Kolečkem

Na muzikál se přišla podívat i Denisa Nesvačilová (31). Kvůli nemoci nemohla zpívat a hrát, takže alespoň držela palce z hlediště. Doprovod jí dělal Petr Kolečko (38), který nedávno odešel od Anety Vignerové (34). Poprvé se na veřejnosti ukázali jako pár a co víc, cestou domů došlo k vášnivé líbačce. Ti dva dali jasně najevo, že teď k sobě patří.

Jan Kříž o Biograf láska

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.