Hvězda Ulice Hadrbolcová po převozu do LDN: LUXUSNÍ BYT OSIŘEL! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hvězda Ulice Hadrbolcová po převozu do LDN: LUXUSNÍ BYT OSIŘEL!

Zuzana Hadrbolcová
Zuzana Hadrbolcová  (archiv Blesku)

I když ho již koupila, neužije si ho. Pekařka Růženka z nekonečného seriálu Ulice se do svého bytu na Malé Straně hned pod Pražským hradem jen tak nevrátí. Zdena Hadrbolcová (85) potřebuje po mozkové příhodě loni před vánočními svátky péči 24 hodin denně.

Z Domova třetího věku putovala do dalšího zařízení, kde je už více než měsíc. Je to smutné, ale závislost oblíbené herečky na pomoci druhých se prohloubila. Začalo to tím, že musela přestat jezdit autem. To byla pro nadšenou řidičku první rána. A pak přišla druhá. Herečka už nedokázala vycházet ze svého podkrovního bytu. To, co bylo dřív výsadou, se stalo překážkou. Jídlo i poštu jí museli nosit. „Cítila jsem s ní, muselo to pro ni být těžké. Celý život spoléhala jen na sebe, a najednou to nejde,“ řekla deníku Aha! s velkým soucitem kolegyně ze seriálu Jaroslava Obermaierová (76). „Poslední roky, když jsme si volávaly, stěžovala si stále na zdraví a potíže s ním spojené,“ dodala představitelka drbny Nyklové. Podle malostranských sousedů zajde nějaký mladší příbuzný, prý synovec, občas vyvětrat. Jinak byt, se kterým byla Hadrbolcová bytostně spjatá, zeje prázdnotou.

 

Bydlel tam i Suchařípa

Dům pod Pražským hradem si vybrala i režisérka Věra Chytilová (†85) pro natáčení filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne. Právě v něm bydlel hlavní hrdina – stárnoucí seladon Karel Faun v podání Leoše Suchařípy (†73).

Milovaná místa

Herečka měla vedle pražské ještě další oblíbené adresy. V Jizerkách v Horních Lučanech vlastnila chalupu, ale jezdila také do jižních Čech, kde se točily některé scény filmu Už zase skáču přes kaluže. Zamilovala si Písek a Protivín.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.