Poslední sbohem Nadě Urbánkové: Utajené fotky z archivu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Poslední sbohem Nadě Urbánkové: Utajené fotky z archivu

Pohřeb Nadi Urbánkové
Pohřeb Nadi Urbánkové (Foto scom)

Kamarádi, kolegové a fanoušci se ve středu večer sešli na zádušní mši za Naďu Urbánkovou (†83) v pražském Strahovském kláštěře. Šlo o druhé poslední rozloučení s legendou českého showbyznysu, která před dvěma týdny podlehla zdravotním problémům.

Řada těch, kteří byli na Nadině rodinném pohřbu minulý pátek v Želivi, ale na mši nepřišla, jak třeba zpěvačka Šárka Rezková (53). Tu totiž pohřeb Urbánkové v její milované obci totálně odrovnal. „Když jsme ji ukládali do hrobu, třásla jsem se. Bylo to hodně smutné, hlavou se mi hnaly všechny vzpomínky na společně strávený čas. Bylo toho na mě moc...“ řekla včera Aha! interpretka hitu Borůvková. „Proto na Strahov nejdu, tam stejně už nebude Nadina rakev, je to spíše taková symbolika. Ale Janička (dcera Urbánkové, pozn. red.), to vymyslela dobře. Hlavně kvůli fanouškům,“ dodala Rezková.

Našla rarity

Ve svém archivu zato našla raritní fotky s Naďou a svým tragicky zesnulým manželem Jiřím Brabcem (†63), který byl kapelníkem doprovodné skupiny Urbánkové. „Parta HIC aneb Country Beat Jiřího Brabce. Trochu v jiném obsazení, ale s Naděnkou. To byly fajn roky,“ okomentovala Šárka jeden ze snímků. „Spoustu fotek mi po smrti Nadi poslali fanoušci. Moc jim děkuji,“ dodala Rezková.

Pohřeb Nadi Urbánkové (†83): Podívejte se na nejdojemnější momenty

Video se připravuje ...

Nepřišla jí na koncert

Rezkovou stále bolí, že Urbánková nepřišla v březnu 2019 na její narozeninový koncert v Divadle Hybernia, kde si s ní měla zazpívat. „Bohužel do toho někdo hodil vidle. Jak už to někdy bývá. Vím kdo. Na tom dnes nezáleží. Hodně mě toho naučila. Jsem jí vděčná, za vše, co mi kdy řekla, a že to byla moudra,“ dodala zpěvačka, která tehdy slavila 50. narozeniny.

Dceru milovala

Podle Rezkové Naďa velmi milovala svoji dceru Janu. „Vždy se jí rozsvítily oči, když o ní mluvila. Moje milá a milovaná Naďo, ať je ti krásně v tom muzikantském nebi. A když se tam potkáš s mým manželem Jiřím, pozdravuj ho ode mě a pověz mu, že bez vás to není ono. A už ani nebude… Tvoje Šárka,“ napsala na Facebooku.

Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.