Urbánková chtěla rakev s okénkem: Abych viděla, kudy mě nesou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Urbánková chtěla rakev s okénkem: Abych viděla, kudy mě nesou!

Naďa Urbánková (†83)
Naďa Urbánková (†83) (archiv Blesku)

Když jí byl v roce 2009 diagnostikován nádor v obou ňadrech, již tehdy chtěla mít Naďa Urbánková (†83) všechny scénáře, které mohly nastat, pod kontrolou. S předstihem si proto vybrala jak místo posledního odpočinku, tak i neobvyklou rakev…

Během vážné nemoci počítala s nejhorším a chtěla být připravena. Pochovaná chtěla být v Želivě na Pelhřimovsku na hřbitově, poblíž kterého žila, a dokonce na něj z okna svého domu dohlédla. „Tohle místo mne okouzlilo natolik, že jsem se rozhodla zůstat tu i po smrti,“ komentovala své rozhodnutí o věčném spočinutí v obci na Vysočině. 

Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami

Video se připravuje ...

Svůj odchod si zpěvačka naplánovala do posledního detailu. Vybranou měla dokonce i rakev, která svým provedením nemůže být považovaná za standardní. Pro tu pravou se rozhodla během vysílání pro Český rozhlas, kam kdysi zavolal pán živící se jejich výrobou. Urbánková neváhala a dohodla se s ním na netradiční zakázce. „Hned jsem si u něj objednala jednu s okénkem. Abych v nových brýlích viděla, kudy mě nesou,“ cituje zpěvačku web eXtra.cz.

Je to právě dnes, kdy se budou moci rodina a blízké osoby rozloučit s milovanou zpěvačkou. Ani veřejnost ale nebude o poslední rozloučení s Naďou Urbánkovou ochuzena. O termínu informovala příznivce zpěvačky na sociálních sítích dcera Jana Fabiánová (43). „Druhý smuteční vzpomínkový obřad, na který jste všichni srdečně zváni, se koná ve středu 15. února v 18 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie v areálu Strahovského kláštera v Praze. Bazilika bude otevřena od 17 h. Mše svatá začíná v 18 h,“ napsala na Facebook.

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.