Naďa Urbánková (†83): NENÁVIST K ČERNOCHOVI KVŮLI PENĚZŮM | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Naďa Urbánková (†83): NENÁVIST K ČERNOCHOVI KVŮLI PENĚZŮM

Naďa Urbánková
Naďa Urbánková (Foto: Pavel Machan, archiv)

Jak se říká, přátelé by spolu neměli podnikat, často se totiž stává, že z přátel jsou rázem nepřátelé. A stejně tomu bylo i v případě textaře, zpěváka a moderátora Karla Černocha (†64) a zpěvačky a herečky Nadi Urbánkové (†83). A to byl důvod, proč spolu až do smrti odmítali stát na stejném jevišti!

V době, kdy Urbánková se svým exmanželem doktorem Havlíkem otevřela několik podniků, rozhodla se, že do podnikání zapojí i Karla Černocha, se kterým tenkrát úzce spolupracovala. „Po dokončení výstavby restaurace a cukrárny v Divadle na Vinohradech mi manžel Josef Havlík poručil najít někoho, kdo by se o firmy po dobu naší nepřítomnosti staral,“ prozradila zpěvačka v utajovaném rukopise životopisné knihy. Herečka se prý tenkrát zamyslela a jediný, kdo ji jako důvěryhodná osoba z okolí napadl, byl právě Černoch. „Přišel mi vždy jako slušný člověk, znali jsme se dlouhá léta,“ vzpomněla v rukopise zpěvačka.

Karel Černoch: Nazpíval melodii ze Slunce, seno! Proč nebyla ve filmu?

O to větší byl prý pak její šok z toho, co následovalo. „Podepsala jsem úvěr a obdrželi jsme osm milionů. Do podniku ale Karel nevložil skoro nic, téměř celou sumu poslal na neznámý účet. Když jsem na něj pak křičela, řekl mi, že neví, kam peníze poslal,“ popsala krušné chvíle. Později se ztratila veškerá dokumentace a Naďa do poslední chvíle nevěděla, u koho peníze, za které odpovídala, skončily.

Následné rozbroje vyústily v nenávist, která dokonce ovlivnila i jejich uměleckou práci. Nesnesli stát spolu na jednom jevišti, a tak jeden nebo druhý své vystoupení vždy zrušil. S Karlem Černochem nemluvila až do jeho smrti o Vánocích 2007. Kvůli úrokům se z 8 dlužných milionů stalo deset. Po rozvodu s Josefem Havlíkem (†87) měla Naďa obrovský problém vše splatit. S Karlem Černochem a společným hitem Vím, že přijdu do nebe už nikdy nevystoupili...

Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami

Video se připravuje ...

Rozkradené čokolády

A nezůstalo prý jen u zmizení balíku peněz. Třetí manžel Josef Havlík (†87) nechal údajně do cukráren navézt drahé čokolády ze Švýcarska a Rakouska a bonbony. Vše uložil v Ruzyni ve skladu. „Tam si zboží Černochovi odebírali a odváželi ho, ne však do místa určení. Vozili ho do svého stánku a prodávali. Neplatili nájem, ani elektriku, vše brali do svých kapes,“ napsala Naďa ve svém rukopisu.



Přečtěte si
E M
7. 2. 2023 • 11:33

Zajímavé je, že dokud žil ani ťuk, a včil naráz ... ach jo ti umělci. Pamatuji na reportáž ze švýcar, jak se camrala jak se má... a pak naráz údajně začali podnikat tady? je to divné....
Jen špiní/la kdekoho....A ta její dcerka.. za co pak žila v emerice? njn

zdrclamrdka
6. 2. 2023 • 20:10

Je dobře, že Karel Černoch svým tzv. zpěvem nezničil Slunce, seno, jahody. Jo a Vágner u tý basy asi ohluch, ubožák.

ELLA Průšová
6. 2. 2023 • 18:17

Urbánkové snad ubližoval každý, za to ona byla neviňátko bez chyby! Libušku Š. pomlouvala, i když už byla Libuška mrtvá, kdyby o ni Pepa chtěl, tak by s ní byl, asi jí poznal, co je zač! Na toho ženicha s dcerou taky ušily boudu, on je nechtěl, ani jednu, tady psala, jak jí i ten doktor-manžel okradl, opak je pravdou, ignorovala veškerá předvolání policie, s tím mrtvím dítětem, to bylo taky jinak, ale asi ztrácela už paměť, pokaždé tu psala něco jinak! A ta její nádhera, holka, to by musel být Cimický v bezvědomí, aby se sápal na tu její holku! Ona tak nějak nenáviděla kde koho!

fany22
6. 2. 2023 • 16:40

Tomu se ani nechce věřit. Kdyby ji Černoch takhle sprostě okradl, rozhodně by se to řešilo soudně a ne jen trucováním a odmítnutím vystoupení. Urbánková byla sympatická, hlas krásný, ale není těch křivd a zločinů nějak moc?

timan
6. 2. 2023 • 16:37

Okamžitě měla jít na policii,
Karel uměl machrovat ale za cizí

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.