Krutý život Báry Jánové: Psychóza, šikana, deprese | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Krutý život Báry Jánové: Psychóza, šikana, deprese

Bára Jánová
Bára Jánová (archiv)

Vždy usměvavá herečka Barbora Jánová (33) působí vyrovnaně a spokojeně. Většinu jejího života tomu ale bylo přesně naopak! Bývalá potvora ze Slunečné nyní otevřeně promluvila o depresích, které vyvolal její vzhled.

Již v dospívání zažila každodenní posměch od spolužáků kvůli své štíhlé postavě. Také další lidé v jejím okolí si na ni ale ukazovali – mysleli, že má anorexii. V důsledku toho začala Bára trpět hypochondrií, která se vyznačuje úzkostlivými obavami o své zdraví.

Judit Pecháček poodhalila detaily své tajné svatby. Co ji nejvíc dojalo?

Video se připravuje ...

„Chtěla jsem vždycky jen vypadat jako normální holka. Možná by mi stačilo jen pár kilo navíc. Prostě přibrat, abych zapadla v davu, nevyčnívala a pořád to neposlouchala, že jsem jak tyčka. Vážila jsem devětačtyřicet kilo,“ vzpomínala Jánová ve své 13. komnatě, kterou jste mohli vidět včera na ČT1.

Pomohl jí Mádl

S tzv. body shamingem (šikanou kvůli tělesným aspektům) se bohužel setkala i v dospělosti. To už hledala uvolnění na večírcích v podobě alkoholu. „ Měla jsem narušené sebevědomí. Vliv to mělo i na divadlo – chtěla jsem hrát, ale zároveň jsem nechtěla, aby na mě někdo koukal,“ vysvětlila. Bářin vystrašený otec tehdy volal i herci Jiřímu Mádlovi (36) a prosil ho o pomoc s dcerou.

Aleš Cibulka: Otevřeně o syndromu vyhoření! Ruply mi pojistky a tělo vypnulo

Video se připravuje ...

Ta pak dokonce skončila na záchytce, byla hospitalizována s psychózou. Podepsala ale reverz a rozhodla se léčit na svobodě. To se jí naštěstí podařilo. Pomohly jí terapie a určitě také skutečnost, že našla lásku. Spokojená je po boku nového partnera – tanečníka Adama. 



Přečtěte si
jity
15. 2. 2023 • 12:17

To má tak někdo problémy, většina žen se bojí vlézt na váhu, co jim zase ukáže navíc a ona měla opačný problém. Měla být ráda, že na rozdíl od ostatních se může pořádně najíst a nespraví se. Vždyť byla hezká tak co se ji měl kdo smát.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.