13. komnata Aleše Cibulky (45): ROK BOJE O ŽIVOT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

13. komnata Aleše Cibulky (45): ROK BOJE O ŽIVOT!

13. komnata Aleše Cibulky: Málem se uštval! Vyhoření i 24 stehů na břiše
13. komnata Aleše Cibulky: Málem se uštval! Vyhoření i 24 stehů na břiše (Česká televize, archiv)

Měl pocit, že je nepostradatelný, a šeredně se mu to vymstilo. Moderátor Aleš Cibulka (45) nedokázal odmítnout kšeft, neuměl říct ne. Hned dvakrát mu kvůli tomu šlo o život. „Jel jsem na plný plyn, téměř bez jediného dne volna,“ přiznává Aleš v pořadu České televize 13. komnata.

Dlouhodobé přetížení ho málem zabilo. Najednou nemohl dál. „Přišel syndrom totálního vyhoření, tedy celkové vyčerpání organismu z přepracování. Jednoho dne po návratu z rodného Chodova, kde jsem před tím moderoval akci, jsem přišel domů a oznámil svému partnerovi Michalovi, že se vším končím, všude dávám výpověď,“ popisuje situaci Cibulka.

Aleš Cibulka: Otevřeně o syndromu vyhoření! Ruply mi pojistky a tělo vypnulo

Video se připravuje ...

Nedokázal pomalu ani vstát z postele. Nejhorší bylo, že vše bral jako své selhání. Pomyslná studna, ze které čerpal energii, vyschla. Když se po několika měsících trochu oklepal, napsal o svém problému knihu Vyhořet může každý.

Další past

Osud ale na moderátora chystal další past. Jen co se oklepal z vyhoření, přišla další zdravotní rána. „Byla to akutní divertikulitida. Onemocnění střev, které, pokud by se ihned neřešilo operativně, by skončilo fatálně,“ vzpomíná na dobu nedávno minulou Aleš. Ze dne na den musel vše zrušit! „Okamžitě jsem šel na operaci, měl jsem na břiše 24 stehů. Hodně jsem zhubl. Ale přežil jsem. Kdybych nepřišel včas k lékařům, prostě bych skončil úplně,“ dodává Cibulka.

Partneři Aleš Cibulka a Michal Jagelka se radují z miminka! Jmenuje se Tobiáš

Video se připravuje ...

RADY PRO OSTATNÍ

Když se Cibulka po několika měsících trochu oklepal, napsal o svém problému knihu Vyhořet může každý. Chtěl tím dát odvahu ostatním, kteří s vyhořením také bojují.

O JAKOU NEMOC JDE?

Divertikulitida tračníku je zánětlivé onemocnění tlustého střeva, které vzniká kvůli střevním výchlipkům, tzv. divertikulům.



Přečtěte si
zuzakirsch
5. 10. 2022 • 12:02

Je to sympoš, ale ukazovat pooperační jizvy snad nemusí. Věřím, že to měl těžký. Ale dýchá, tak je to v pohodě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.