Fandové českých filmů: Jdou ve stopách kultovních scén | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Fandové českých filmů: Jdou ve stopách kultovních scén

David Bagar (31) a Lucie Sixtová (31) jsou fandové českých filmů
David Bagar (31) a Lucie Sixtová (31) jsou fandové českých filmů (Foto Aha! – M. Charbulák, pro Aha! – D. Bagar, L. Sixtová)

Spojují scény z kultovních filmů se skutečnými místy. Ukazují, jak vypadají v současnosti. Fandové filmů, Ostravané David Bagar (31) a Lucie Sixtová (31), kvůli projektu Česká filmová místa procestovali skoro celou zemi. A sklízejí úspěch.

Na počátku filmového focení byl covid. „Byli jsme stále doma, v práci stála výroba. Tak jsme jezdili po výletech, ale náš kraj už jsme měli proježděný. A na dovolené v jižních Čechách jsme si uvědomili, že se tam na mnoha místech točily proslulé české filmy. Tím vše začalo,“ vylíčil David. „Zprvu jsme to dělali sami pro sebe, ale okolí se snímky líbily, tak jsme to začali dělat pro více lidí,“ doplnila Lucie. Partneři se zaměřili na focení filmů, ke kterým mají vztah, líbily se jim a zároveň je vidělo co nejširší publikum. „Takové Pelíšky máme moc rádi a ten film zná skoro každý,“ shodli se.

Filmové chyby v notoricky známé komedii Slunce, seno, jahody

Video se připravuje ...

Instagramový projekt nabíral na síle. Lidé sdíleli příspěvky míst z filmů jako S tebou mě baví svět, Ať žijí duchové!, S čerty nejsou žerty, Tmavomodrý svět, série Slunce, seno… či Samotáři. „Sleduje nás už 54 tisíc lidí, pecka!“ neskrývá radost dvojice. Reagují i herci. „Bomba! Prima vzpomínky! Díky, posílám dál,“ komentovaly třeba herečky Tereza Brodská, Veronika Arichteva či Veronika Khek Kubařová. „Povzbudilo nás to. Máme toho nafoceno dost, brzy pokoříme náš velký cíl, 100 příspěvků a určitě nekončíme!“ uzavřeli filmoví cestovatelé.

18 let od smrti Heleny Růžičkové: K herectví od zubní asistentky

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.