Pohřeb Naďi Urbánkové (†83): Proběhl přesně podle jejího přání | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Pohřeb Naďi Urbánkové (†83): Proběhl přesně podle jejího přání

Naďu Urbánkovou pohřbili v Želivě.
Naďu Urbánkovou pohřbili v Želivě. (archiv Blesku)

Proběhlo to do puntíku tak, jak si přála. Poslední rozloučení s Naďou Urbánkovou (†83) se konalo v želivském klášteře, kde zpěvačka žila a odkud koukala léta z okna na místo svého posledního odpočinku. A až k samotnému hrobu ji vyprovodily dvě nejlepší kamarádky – Petra Černocká (73) a Miluška Voborníková (73). Poslední rozloučení u rakve poseté věnci ze zpěvaččiných oblíbených gerber mělo podobu zádušní mše v kostele Narození Panny Marie v areálu kláštera Želiv. Obřad byl pouze pro rodinu a nejbližší přátele.

Na život a na smrt

„Nemohly jsme nepřijet! Naďa byla kus nás obou a my jsme zase byly kus Nadi,“ snažila se zatlačit slzu Černocká, kterou na pohřeb na Vysočinu odvezla kamarádka Voborníková. Říkalo se jim Tři grácie a všechny tři, Naďa, Petra a Miluška, měly společnou šatnu v Semaforu. „Tam to naše kamarádství na život a na smrt začalo, a samozřejmě díky panu Jiřímu Suchému,“ rozpovídala se Saxana. Poslední dobou si s Urbánkovou, které už vůbec nebylo dobře, pouze telefonovala. „A Naďa byla neuvěřitelná. Místo, abych optimismus lila já do ní, ona ho dávala mně! Měla v sobě tolik síly a energie...“ dodal Černocká se smutkem v hlase.

Cina s vděkem

Smuteční obřad organizovala zpěvaččina dcera Jana Fabiánová (43). Doprovázel ji přítel Petr, Nadina sestra Drahoslava o berlích, neteře, synovci a jejich rodiny. Z kolegů dorazil např. skladatel Petr Hannig (77), režisér Tomáš Magnusek (38), černobílá Popelka Eva Hrušková (70) a také Jan Cina (34), který si v roce 2016 v show Tvoje tvář má známý hlas vylosoval právě Urbánkovou a její píseň Závidím. Tehdy za ním do televize Naďa osobně přijela a předzpívávala mu. „A tohohle si nesmírně vážím, byla to pro mne velká čest,“ netajil se herec. Grosmannův hit Závidím na konci mše zazpívala i samotná Naďa z reproduktorů. To se slzy po tvářích jen linuly....

Pohřeb Nadi Urbánkové

Video se připravuje ...

Hrob má už léta

Po mši všichni Naďu vyprovodili k poslednímu odpočinku na místní hřbitov, kde měla Naďa zakoupený hrob už léta. Na cestu do hrobu jí házeli gerbery a jehličí...

Voříšek zaštěkal nad rakví

„Haf! Haf!“ Tak se vždy Naďa zdravila s Karlem Voříškem (59). Primácký moderátor proto místo slov zaštěkal i nad její rakví. „Ten pozdrav vymyslela Naďa a neodpustila by mi, kdybych to neudělal,“ řekl Aha! Voříšek. Urbánková na něj prý také štěkala klidně z hlediště, když něco moderoval.

Rozlučka pro veřejnost

Všichni fanoušci se budou moci rozloučit s Naďou Urbánkovou ve středu 15. února v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově. „Vzhledem k tomu, jak obrovská vlna lásky se zvedla, vnímám, že je potřeba udělat dvě rozloučení s mou milovanou maminkou,“ nechala se slyšet dcera Jana. Strahovský svatostánek bude otevřen od 17 h, mše svatá začíná o hodinu později. „V bazilice je prý velká zima, tak se dobře oblečte!“ vzkazuje Fabiánová.

Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.