Štefan Margita po smrti Zagorové (†75): Rituál s Hančinou urnou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Štefan Margita po smrti Zagorové (†75): Rituál s Hančinou urnou

Štefan se zase začal smát.
Štefan se zase začal smát. (Foto Aha! – Martin Hykl, Pavel Machan)

Chvíle truchlení má, zdá se, vdovec Štefan Margita (66) za sebou! Po pěti měsících smutku po milované manželce Hance Zagorové (†75) se dokáže opět smát na celé kolo. Zachoval si ale rituál – každé ráno po probuzení líbá urnu s Hančiným popelem.

Jak dlouho truchlit po milované osobě? Kdy je ten pravý moment začít znovu žít? Na to neexistuje žádná tabulka ani předpis. Vdovec Margita před pár dny ukázal, že se už dokáže zasmát od srdce. Na milovanou Hanku ale nezapomíná, tu má navždy ve svém srdci.

Smích se vrátil

„Prostě musím začít znova žít, musím pracovat a musím se začít chovat jinak. Do Vánoc jsem nebyl schopný poslouchat Hančiny písničky, které jsem vždy miloval. Při přípravě na koncert v O₂ aéně mě ale jakoby Hanka sama nakopla! V té chvíli mi řekla: Teď se musíš tohle naučit! Musíš poslouchat písničku Adieu, protože to tam budeš zpívat! A strašně mi to pomohlo,“ svěřil se Štefan v rozhovoru pro Český rozhlas. A že opravdu začal opět žít, dokázal, když se s moderátorem Alešem Cibulkou (45) smál na celé kolo a vtipkoval.

Koncert Štefan Margita a hosté v 02 aréně

Video se připravuje ...

Kafíčko s Hankou

V jednu chvíli rozhovoru ale zvážněl. To když popisoval, jak má svou Haničku stále nablízku. „Já se prostě za to vůbec nestydím, že mám Hanku doma. Pořád mám tu urnu doma. Já ráno vstanu jdu k ní, dám jí pusinku, pak si povídám, udělám si kafe a prostě tak je to každý den,“ přiznal otevřeně Margita, který naznačil, že na jaře se chystá ostatky manželky uložit do hrobu.

Covid vše zhoršil

Jedna z nejznámějších českých populárních zpěvaček Hana Zagorová (†75) nazpívala téměř 900 písní a získala devětkrát Zlatého slavíka. Od mládí trpěla poruchou krvetvorby, po celá léta musela pravidelně docházet na transfúzní oddělení. Po prodělání nemoci COVID-19 se její zdravotní stav obecně horšil. Zemřela 26. srpna 2022.

Nejen Polsko šokovaly slova Babiše! Zima udeřila, na jak dlouho? A Margitova pocta Zagorové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Mirka2112
5. 2. 2023 • 03:00

Vy si polibte zadek!! Ať si každý dělá co chce, nic vám potom není....

Mirka2112
5. 2. 2023 • 02:58

Starejte se sama o sebe pavlačová drbno! Co dělá pan Margita, potom vám nic není...

mika
4. 2. 2023 • 10:38

a asi pan Margita neví, že když neuloží Hanku do hrobu, nemůže její duše do nebes. že jí tím jen trápí a násilím drží u sebe. A to, že na NÍ vydělává a pořádá koncerty to raději nebudu komentovat!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.