Štefan Margita: Bolest na koncertu Hanky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Štefan Margita: Bolest na koncertu Hanky

Koncert Štefan Margita a hosté v 02 aréně
Koncert Štefan Margita a hosté v 02 aréně (David Kundrát)

V narvané O2 areně bylo ticho jako v kostele. Na pódiu Štefan Margita (66) zpíval nesmrtelnou árii Ave Maria... Věnoval ji své zesnulé ženě Hance Zagorové (†75). Teprve teď. Na zádušní mši loni v září na to ještě neměl sílu.

Na jednu z našich nejlepších zpěvaček vzpomínaly celebrity v celém jednom bloku vyprodaného koncertu, nazvaného Štefan Margita a hosté. Se vzpomínkou na Haničku Písničku nejdřív vystoupila Lucie Bílá (56). Spustila Maluj zase obrázky a – jaký to šok – uprostřed písničky najednou zazněl Hančin hlas: „Proč mi někdy nekoupíš třeba polárku?“ Davy šílely! A když Bílá s Margitou spustili jako duet Rybičko zlatá, přeju si, nezůstalo jedno oko suché. A všichni plakali a svítili mobily nebo zapalovači.

Koncert Štefana Margity v 02 aréně

Video se připravuje ...

Adieu – Sbohem!

To byl ale všechno slabý odvar. „A teď mi, prosím vás, držte palce,“ vyzval publikum Štefan a spustil šanson Adieu, ke kterému si Hanka sama napsala text. Měl co dělat, aby udržel slzy. Hanka v něm totiž zpívala: „Volej rychle sanitku“ a Štefan: „Anebo radši pohřebák“. A když se potom oba dva publiku uklonili, on na jevišti, ona z plátna, šestnáctitisícový dav povstal. A v tu chvíli se už Margita neudržel a kapaly slzy. Tak moc ho odchod jeho lásky stále bolí.

Vdovec po Zagorové (†75) Margita v slzách: Soška pro Haničku do nebe!

Video se připravuje ...

Posílá pusinky

„Děkuju vám moc a Hanka vám tam seshora posílá díky a pusinky. Je mi jasné, že ten potlesk patří Hance,“ komentoval až moc skromně Margita, který dokázal, že je právem řazen mezi světové tenory. „Štefíček zpívá jako anděl,“ říkávala Hanka a všichni jí museli dát za pravdu. Granada, O sole mio, Traviata, Išel Macek do Malacek, publikum přímo řvalo. A úspěch sklidili i Štefanovi hosté jako Vojta Dyk (37), Michal Kindl (34) nebo sopranistka Simona Šaturová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.