Potupená Saskia Burešová: Chlapci Kotku a Prachaři, děkuji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Potupená Saskia Burešová: Chlapci Kotku a Prachaři, děkuji

Vojta Kotek to holt přepískl!
Vojta Kotek to holt přepískl! (archiv Blesku)

Nejdéle sloužící tvář České televize Saskia Burešová (76) oslavila 55 let na Kavčích horách a teď slaví 30. narozeniny svého pořadu Kalendárium. Legendární hlasatelku a moderátorku jsme navštívili v její pražské vilce.

Přivítala nás i s televizním režisérem Petrem Obdržálkem (81), kterého si vzala před 50 lety a stále jim to klape nejen v manželství, ale i při práci na Kalendáriu. „Nevadí vám, že mám na hlavě klobouk? Nechtělo se mi dělat vlasy...“ usmála se nestárnoucí Saskia a ze všeho nejdřív se pochlubila zahrádkou před domem.

Jste vášnivá zahradnice?

„Jsem. Dříve jsem pěstovala jako stoprocentní zahradník i zeleninu a ovoce, protože v obchodech jste toho moc nezískali. Teď se věnuji především kytičkám, keřům a stromům. Největší slabost mám ale pro orchideje.“

Kde je máte?

„Vevnitř. Venku by zmrzly. Pojďte se podívat. A ještě tady vyfoťte našeho sedmiletého border teriéra Bertíka, kterého jsem dostala od syna k Vánocům. No a tady má svoje milovaný křeslo, ve kterém vzniká Kalendárium. A už, moc prosím, nefotit. Já si své soukromí strašně chráním. Třináctou komnatu jsem několikrát odmítla. Nemám Instagram, ani Facebook. Ne že bych to neuměla, já to prostě nechci.“

Bez urážky Zuzany Bubílkové: Zneuctěná Saskia a zakázaný Nohavica

Video se připravuje ...

Jste samý úsměv. I po oné známé nedávné kauze s Vojtou Kotkem si žádné vrásky neděláte. Pětapadesát let vypadáte opravdu stejně. Jak to?

„Nedělám pro to vůbec nic. Přes deset let jsem nebyla na kosmetice a nemám ani žádné botoxy a podobné hlouposti. Každé ráno si ale omývám obličej vlažnou a pak studenou vodou. A když jó nemusím, tak se moc nelíčím. Pleť tak odpočívá.”

A co diety?

„Žádné nedržím. Poctivě ale každé ráno cvičím. Nikoli kvůli figuře, ale protože mám problém s páteří. Lichotí mi, když slyším, že se neměním. Samozřejmě se měním. Jelikož jsem ale stále na obrazovce, tak se to nevidí.”

V kondici vás určitě udržuje především práce.

„Tak to je jasné. Odpovím vám citátem: Stáří je zlozvyk, na který zaměstnaný člověk nemá čas. S manželem jsme Kalendárium vymýšleli a stále vymýšlíme včetně různých triků a vychytávek pro zpestření doma v obýváku. Ten pořad je pro mne univerzita mého života. Díky Kalendáriu se neustále vzdělávám a citáty přímo miluji.“

A jaké změny byste uvítala v televizi?

„Měla by se zase vrátit k dobrým tradicím. To znamená méně vulgarity a trochu více slušnosti, něhy a lásky. A moc by se mi také líbilo, kdyby se na obrazovce objevili zase hlasatelé. Chybí mi tam ten usměvavý člověk, kterého diváci už znají a mají rádi a který vás provede celým večerem. Bylo by to milé zpestření a milý spojovák.“

Když jsme u té slušnosti. Už jste odpustila Vojtovi Kotkovi, který vás v primácké show Máme rádi Česko zařadil v nejapném žertu mezi translidi?

„Ale prosím vás, to víte, že ano. Upřímně jsem se tomu zasmála a s radostí jsem přijala Vojtovo pozvání do pořadu Inkognito, kde mě chtěl předat kytici a veřejně se mi omluvit.“

To jste potom ale nakonec odmítla!

„Pozvání jsem přijala ve chvíli, kdy jsem ještě neviděla celý pořad. Až po jeho zhlédnutí jsem změnila názor. Trans člověk mě rozesmál, ale neurazil ani nenaštval. Když se ale potom Jakub Prachař vysmíval mému dlouholetému působení na obrazovce a Kalendárium označil za předrevoluční, tudíž potažmo normalizační, tak to mě rozčílilo. Pochopila jsem, že na tak nepřátelské území nemám zapotřebí vstupovat. Už jsem to ale všechno vymazala z paměti. A vlastně mohu chlapcům děkovat, celá tato nešťastná kauza zvýšila sledovanost Kalendária. Raketově vyletěla z 360 tisíc na 450 tisíc diváků, a to je v neděli dopoledne na ČT1 úctyhodné.“

Legendární hlasatelka Saskia Burešová: 10 let jsem se dostávala z dluhů z podnikání!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Jana Nováková
22. 1. 2023 • 19:19

Kotek to pouze opakoval,z jeho hlavy to nebylo.Myslím si,že je tam víc těch protivných - v první řadě Brzobohatý,pak Bouček a Prachař.Jednou tam byl ministr a jak se předvedl Brzobohatý s Boučkem,to byl vrchol.Fakt to bylo na pár facek co tam oni dělali.Brzobohaty si myslí,že se svět točí kolem něho.

janakveton
22. 1. 2023 • 15:49

Mně zas vadí, když někdo má nějaký pořad doživotně jen proto, že je manželkou režiséra, který ho režíruje.

miroslava13
22. 1. 2023 • 11:58

kvůli tomu rozmazlenému spratkovi, který je nezralý a namyšlený nevím na co (Prachař) bych se já nevzrušovala. Ten se odpraví svým chováním sám!!! Kotkovi bych i odpustila......tomu to jen ujelo.

lpitriska
22. 1. 2023 • 11:06

Přesně tak a proto mě a hodně dalších lidí štvě ,že zrušili ČT3. Sledovali jsme ho ho hodně

jity
22. 1. 2023 • 09:14

Prachař je podle mne sečtělý, dokáže být i vtipný, ale zprotivit se dokáže tím jak se předvádí a v pořadu Máme rádi Česko, žere jako kdyby byl týden hladový. Měl by trochu ubrat, skromnost by mu nevadila.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.