Moderátor Jan Rosák (75): Strach z operace v pátek třináctého | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Moderátor Jan Rosák (75): Strach z operace v pátek třináctého

Jana Rosáka čeká operace
Jana Rosáka čeká operace (archiv Blesku)

Přestože byl včera pátek a třináctého, moderátor legendárního Videostopu Jan Rosák (75) měl velmi šťastný den. V Nemocnici Na Homolce podstoupil operaci páteře a ta dopadla přímo skvěle.

A to měl Rosák z černého data stažený zadek! „Pacient je právě po výkonu a vše dopadlo dobře. Uvolnili jsme tam to, co ho tlačilo, a působilo mu bolesti,“ řekl Aha! včera dvě hodiny po poledni náš přední neurochirurg MUDr. Jiří Chrobok, který měl moderátora na chirurgickém stole.

Ušel 100 metrů

Konkrétně šlo o operaci vyhřezlé ploténky bederní páteře, která Rosákovi už pár měsíců znemožňovala normální bytí. „Ušel jsem maximálně 100 metrů a bylo zle. Lyžovat jsem letos vůbec nemohl, na tenis jsem musel zapomenout a problémy jsem měl i na jevišti v divadle,“ stěžoval si Rosák, který koncem roku exceloval v Divadle Broadway v muzikálu Vánoční zázrak aneb Sliby se mají plnit o Vánocích.

Těšil se na zákrok

„Ono se to nezdá, ale taková vyhřezlá ploténka vás sužuje nejen při pohybu, ale vsedě, vstoje, při dýchání,“ komentoval Rosák, který se na operaci těšil jako na smilování. „Poprvé v životě se těším na operaci, tak blbě na tom jsem,“ netajil před zákrokem. Jen to neblahé datum mu vrtalo hlavou. „Vybrat jsem si ale nemohl a naštěstí nejsem pověrčivý, i když…,“ komentoval moderátor, kterého už dnes budou stavět na nohy.

Jan Rosák o Vánocích: Dárky už moc nekupujeme, leze to do peněz!

Video se připravuje ...

Žádné šrouby!

„Tak pět dnů si u nás ještě poleží, potom bude rehabilitovat a může vyrazit na tenisový kurt,“ prohlásil MUDr. Chrobok, který měl moderátora na sále v celkové anestezii ani ne hodinu. Podle Chroboka jde o standardní operaci, kterou provádí několikrát denně a nejde vůbec o nic vážného, nýbrž o tzv. menší výkon. „Žádné šrouby v páteři jako jsme třeba dávali Karlu Gottovi,“ poznamenal operatér.

Jak vznikla pověra

Proč lidé považují pátek 13. za nešťastný den? Na Velký pátek byl ukřižován Ježíš Kristus a při poslední večeři sedělo u stolu třináct lidí a ten třináctý z nich byl Jidáš, který Krista zradil. Zcela reálný základ má ale tato pověra v pátku 13. října 1307. Právě tento den začal francouzský král Filip IV. Sličný s pronásledováním a zatýkáním templářů, po kterém následovalo mučení a smrt mnoha z těchto rytířů po celé Evropě a následný zánik řádu. Od tohoto dne následovníci templářů považovali pátek třináctého za ďábelský a nešťastný den.

Rey Koranteng: Mám rád aktivní dovolenou, opalovat se nepotřebuji

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.