Režisér Biser Arichtev o Kukačkách 2: Moc se mi do toho nechtělo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Režisér Biser Arichtev o Kukačkách 2: Moc se mi do toho nechtělo!

Biser Arichtev
Biser Arichtev (﷯Foto Aha! – David Kundrát, Instagram.com, TV Nova)

Dramatického materiálu pro druhou řadu bylo hodně. Režiséru Biseru Arichtevovi (46) se ale do pokračování Kukaček moc nechtělo. A snad se nechal i přemlouvat! Na otázku, kdy bude trojka, se už jen smál.

Rodinu Holcových a Kadlecových diváci opustili ve chvíli, kdy se provalilo, kdo Jakuba s Tomášem v porodnici vyměnil. Byl to ředitel školy a bratr jednoho z tatínků David v podání Michala Isteníka (39). 13 dílů nestačí „Od začátku příprav Kukaček jsme věděli, jak budeme příběh vyprávět dál,“ říká spoluautor projektu Filip Bobiňski (46) s tím, že v prvních třinácti dílech zdaleka neukázali, s čím se obě rodiny musejí vypořádávat. Námět na dvojku tak byl na stole! Jenže režisér, manžel herečky Veroniky Arichtevy (36), s pokračováním váhal. „Upřímně se mi do toho moc nechtělo, protože pro mě je vždycky důležité najít si v tom svůj moment, pro který to dělám. A říkal jsem si, že Kukačky naplnily to, proč by ten seriál měl vzniknout a co může přinést,” vysvětlil Aha! Biser svou zdrženlivost.

Silné emoce

Vzhledem k obrovské sledovanosti ale producenti nechtěli projekt nechat ležet ladem. „My jsme přece nikdy neřekli, že bude jen jedna série. Styl práce televize je takový, že objednává vždy přibližně třináct dílů. Když je seriál úspěšný, tak pokračuje,“ tvrdil před rokem Aha! Bobiňski a s pokračováním počítal. Je logické, že někdo ustoupit musel. A ten někdo byl zjevně režisér. „Nakonec je dobře, že pokračování vzniklo, protože přináší další rovinu toho příběhu a ve střižně jsem viděl, že je napínavý a jsou tam pořád emoce, které hýbou postavami,“ řekl pro Aha! Arichtev šalamounsky. Trojku ale rovnou vyloučil. „Zatím o ní není vůbec řeč. Nedokážu si to představit! Asi bych se smál, kdyby s tím někdo přišel, a řekl »ne«. Dvojka mě překvapila a nevím, co bych říkal na trojku,“ dodal. Kukačky 2 bude vysílat ČT od 20. ledna.

Veronika Arichteva poodhalila, jak to bude s dalšími díly seriálu O mě se neboj

Video se připravuje ...

Dojemné loučení

Velkou radost z pokračování měli dětští herci Theodor Schaefer (Tomáš) a Viktor Sekanina (Jakub). „Nejtěžší pro mě bylo rozloučit se s tou partou, protože spolu natáčíte určitou dobu a pak najednou nic,“ popsal Theo. Režisér jejich nadšení přikládal pragmatičtější důvody: „Dětský herec se stane centrem pozornosti, nosí mu čajíčky a zabalují ho do deky, takže věřím, že s tímhle servisem se nechtěli loučit. Ale byli skvělí. Celá parta byla dobrá a bylo vidět, že herci jsou s těmi postavami rádi!“

Děj druhé série

Kukačky 2 se vrací do známého prostředí, jedinou změnou je stěhování. David (Michal Isteník), který výměnu zavinil, nabídne svůj dům Tereze a Martinovi, tedy Martě Dancingerové(31) a Marku Adamczykovi (34). Třináct nových dílů bude sledovat snahu obou rodin žít co nejblíž u sebe, aby Jakub s Tomášem měli možnost vidět se se všemi svými rodiči a aby tátové a mámy měli možnost vídat oba svoje syny. Jenže každá rodina má svoje zvyky, své priority i názory na výchovu. Obě rodiny sdílejí přesvědčení, že soužití je jediné možné, přesto nanejvýš problematické řešení.

Otevření Domu Ronalda McDonalda: Jaká je Veronika Arichteva maminka?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.