Petr Štěpánek v Případech 1. oddělení: ZE ZLODUCHA ELITNÍM POLICISTOU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Petr Štěpánek v Případech 1. oddělení: ZE ZLODUCHA ELITNÍM POLICISTOU!

Petr Štěpánek
Petr Štěpánek (Foto ČT)

Proradný básník Daneš z Třiceti případů majora Zemana elitním policistou v Případech 1. oddělení! V dnešní epizodě s názvem Loterie představuje Petr Štěpánek (74) bývalého nadporučíka Františka Tůmu, kterého hrál v seriálu Devadesátky Ondřej Sokol (51).

Tvůrci nových Případů – bývalý šéf pražské mordparty Josef Mareš (58) a novinář Jan Malinda (40) – stáli o to, aby zkorumpovaného vyšetřovatele Tůmu, který v Devadesátkách přispěl k objasnění orlických vražd, avšak zapletl se s ruskou mafií, ztvárnil opět Sokol. Jejich záměr ale nevyšel.

Speciální maska

Pro účely natáčení by musel Sokol zestárnout o 30 let. To by nebyl problém. Umělecký maskér David Šesták už měl dokonce vymyšlenou speciální masku. Jenže právě v ní byl kámen úrazu! „Ondřej měl o roli zájem, ale vytvoření masky by trvalo několik hodin a on měl šíleně nabitý harmonogram doslova na minuty a nevešlo se to do jeho časových možností,” prozradil deníku Aha! zdroj z natáčení. Tudíž se dál hledal jiný herec odpovídající věku sedmdesátníka.

Ruská mafie

Volba nakonec padla na Štěpánka. „Nechci, aby někdo věděl, že jsem tady...” prohlásí jako Tůma před policejní služebnou, kde zaskočí překvapeného majora Kozáka čili Ondřeje Vetchého (60) vyšetřujícího případ, kdy se do pražských ulic vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií a v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Díl s názvem Loterie můžete vidět dnes od 20.10 hod. na ČT1.

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek: Jak se dali dohromady a jak to chodí u nich doma?

Video se připravuje ...

Štěk má i Železný

V několika záběrech se objeví i moderátor Událostí, komentářů ČT Jakub Železný (49). Malinda s Marešem se s ním dohodli přímo v živém vysílání, kam byli pozváni na rozhovor poté, co se dostalo ven, že bude třetí pokračování seriálu.

Kdo byl Daneš?

V kontroverzním seriálu Třicet případů majora Zemana se Petr Štěpánek objevil ve dvou nejkontroverznějších dílech – Klauni a Štvanice, odehrávajících se v tzv. krizových letech 1967 a 1968. Představuje v něm básníka a bojovníka za svobodu slova a projevu Pavla Daneše, kterého major Zeman podezírá z postřelení zpěvačky Evy Moulisové v poetické vinárně Konírna. Předobrazem zpěvačky měla být Marta Kubišová (80) a básníka Daneše její první manžel, režisér Jan Němec (†79), který jí střílel do oken. Poznal se v něm ale i spisovatel Jan Beneš (†71). Ten v roce 2004 dokonce podal trestní oznámení na FTV Prima právě kvůli seriálu Třicet případů majora Zemana. A za tři roky se zastřelil.

Čestmír Mázl se v Ordinaci vrátil z mexického zajetí.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.