Vdova po oscarovém režisérovi Martina Formanová: Byla jsem trošku blbá | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vdova po oscarovém režisérovi Martina Formanová: Byla jsem trošku blbá

Martina během natáčení v Praze.
Martina během natáčení v Praze.  (Foto FTV Prima, ara)

Když vpadla do života oscarového režiséra Miloše Formana (†86), sice nebyl oficiálně rozvedený, ale se svou první ženou Věrou nežil. Teď Martina Formanová (56) přiznala, že se dlouho nemohla sblížit se svými nevlastními syny, dvojčaty Petrem a Matějem (58).

V talkshow Honzy Dědka se rozpovídala. „Jsem asi o rok nebo o dva mladší než jeho synové. Ze začátku to nebylo zas tak dobrý. Ruku na srdce. Já jsem na ně taky žárlila, protože Miloš pořád: Zavolej jim, napiš jim, jestli nechtějí přiletět. Já si říkala, že dělají drahoty, že můžou být rádi, že mají takového tátu. Nevím, prostě jsem byla trošku blbá,” netajila se před plným Švandovvým divadlem.

Martina Formanová pro časopis Moje Psychologie

Video se připravuje ...

Forman ale nebyl z těch, který by se vzdával, a v průběhu let se snažil rodinu stmelovat. Byť násilím a přes odpor všech. „Byl to od něj skvělej tah, hodně jsme se sblížili,“ řekla Formanová, které se v roce 1998 narodila dvojčta Andy a Jim. „Naše děcka se skamarádila, i s jeho bývalou ženou Věrou Křesadlovou máme hezký vztah. Rodinu sjednotil a díky bohu za to,” dodala.

USA kontra ČSSR

Zatímco Miloš Forman se usadil v Americe, jeho manželka Věra Křesadlová (78) žila s jejich dvojčaty v Československu. Později po rozvodu založila rodinu s režisérem Janem V. Kratochvílem (†73), kterého poznala v Semaforu.

Rozhovor: Martina Formanová o nové knize a odchodu Miloše

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.