Karel Vágner převzal za Zagorku metál. Společný poklad je minulostí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Karel Vágner převzal za Zagorku metál: Společný poklad je minulostí

Dojemná pocta Vágnera zesnulé Zagorové (†75): Medailí mával Haničce do nebe!
Dojemná pocta Vágnera zesnulé Zagorové (†75): Medailí mával Haničce do nebe! (Karel Kopáč, archiv)

Hudebník Karel Vágner (80) převzal za Hanu Zagorovou (†75) na Hradě metál a tím pro něho definitivně skončila jedna obrovská životní etapa. Ještě za zpěvaččina života totiž prodal jejich společný poklad a životní kšeft. Teď zbyly už jen vzpomínky.

Už tři roky Vágner není majitelem legendárního hudebního vydavatelství Multisonic. „Prodal jsem svůj většinový podíl v agentuře Multisonic. Ke stejnému kroku se rozhodli také další akcionáři,“ potvrdil Aha! Vágner. Ten Multisonicu vládl, jeho podíl byl vždy vyčíslován na takřka 80 procent, k minoritním vlastníkům, jak Vágner Aha! svěřil, patřila právě Hana Zagorová (přes 3 procenta), proslulý sbormistr Bohumil Kulínský (3,6 procenta) anebo moderátor Miloš Skalka (0,65 procenta).

Karel Vágner se na rozloučení se Zagorovou zhroutil: Jsem úplně v háji

Video se připravuje ...

Hudebník se zbavil firmy ze dvou důvodů. Chce se už prý věnovat jenom práci pro syna, rybáře Jakuba Vágnera, která je časově velmi náročná. A k prodeji akcií ho přimělo i to, že prodeje desek v posledních letech klesají. „Ve chvíli, kdy něco vydáte, visí deska během krátké doby někde na internetu,“ vysvětlil Vágner už v roce 2019, kdy se vydavatelství Multisonic stalo dceřinou společností Fermata, a. s.

Děti firmu nechtěly

„Firmě jsem dal kus života. Vydavatelství má nádherný katalog plný pokladů. Ve vážné muzice, v lidové muzice, v jazzu. Je tam celá edice Jazz na Hradě s našimi i zahraničními hvězdami tohoto žánru, která vznikla ještě s prezidentem Václavem Klausem,“ komentuje Vágner a dodává: „Jak jsem však již řekl, mám aktuálně řadu jiných aktivit v čele s produkcí pro Jakuba. Tak jsem se zeptal všech svých dětí, jestli někdo z nich nechce Multisonic převzít. Každý však má své zájmy a představy. Takže jsem se rozhodl akcie prodat.“

Karel Vágner – Legendární skladatel kvůli hudbě málem přišel o život

Video se připravuje ...

Po revoluci byl první

Vágner spoluzaložil Multisonic hned v roce 1990 jako vůbec první akciovku v kultuře. Multisonic v dobách zlatého věku cédéček vydělával dlouhé peníze, za rok 2018 byly ale tržby společnosti už jenom kolem pěti milionů korun a čistý zisk přes jeden milion korun. „S cédéčky je konec. Nechci bojovat s větrnými mlýny,“ rozhodl se proto »mistr basů«.



Přečtěte si
begonie
7. 11. 2022 • 07:00

Pochybuji o tom, že Hana Zagorová měla v nebi z metálu, který Karel Vágner převzal a mával s ním, radost .....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.