Zpěvák Karel Bláha slavil 75: Kamarádi ho vrátili do života | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zpěvák Karel Bláha slavil 75: Kamarádi ho vrátili do života

Karel Vágner věnoval oslavenci třílitrový rum.
Karel Vágner věnoval oslavenci třílitrový rum. (Foto Aha! – Marek Pátek)

Přes třicet let byl hvězdou Hudebního divadla Karlín. Karel Bláha (75), jehož tatínek taky zpíval, ale byl hlavně lékařem hlasivek slavných, poznal v dětství ještě Vlastu Buriana (†70) i Karla Gotta (†80). Není divu, že vystudoval zpěv a zamířil na jeviště.

Oslava půlkulat in v sále Městské knihovny v Praze, kam přišla řada kamarádů, se ale málem nekonala. Karla, který vedle zpívání hrával téměř denně tenis a také fotbal s Amforou, potkala těžká zdravotní újma. „Praskla mi achilovka a měsíc po operaci, kdy jsem už myslel, že je vše za mnou, se v noze objevil úporný zánět. Potrápil mě hodně. Byl jsem přes pět měsíců v nemocnici a pořádně nevěděl, zda ještě budu chodit,“ přiznal deníku Aha! Karel.

Karel Vágner – Legendární skladatel kvůli hudbě málem přišel o život

Video se připravuje ...

To, že se mohl opět postavit před diváky, považuje za malý zázrak. „Práce mi strašně chyběla. Jen díky tomu, že mě rodina i kamarádi stále ujišťovali, že se uzdravím, jsem se z toho nezbláznil,“ přiznává. Hosté na koncertu Bláhu moc chválili. „Karel je báječný kluk. Byl před lety první československý Tony ve West Side Story, vyhrál konkurz,“ zavzpomínal jeden z nejbližších přátel Jiří Krampol (84). „Karla mám rád, znávali se už naši tátové,“ přidal k tomu skladatel Karel Vágner (80).

Karel Vágner se na rozloučení se Zagorovou zhroutil: Jsem úplně v háji

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.