Zpověď slavného zpěváka Josefa Zímy (90): NAPLÁNOVAL SI VLASTNÍ SMRT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zpověď Josefa Zímy (90): NAPLÁNOVAL SI VLASTNÍ SMRT!

Josef Zíma v roce 2017 získal cenu Thálie
Josef Zíma v roce 2017 získal cenu Thálie (CNC_Novotný, Kundrát)

Jestli někdo zaručeně dokáže postavit koncertní sál na nohy, tak je to král české dechovky Josef Zíma (90). Jemu samotnému nohy už sice dobře neslouží a vystupuje zásadně vsedě na kancelářské židli, ale na pódiu vždy omládne. A přestože ho právě zpívání drží naživu, má přání, jak by chtěl zemřít!

Letošní jubilant vystoupil jako host na koncertě Pavla Vítka k jeho 60. narozeninám. „Jsem rád, že si ještě můžu zazpívat a že tady vidím spoustu známých kolegů, kolegyň a přátel,“ radoval se Pepíček v pražské Lucerně.

Yvetta Simonová na devadesátinách Josefa Zímy: Co o něm prozradila?

Video se připravuje ...

Vystupuje vsedě

Publikum ho za duet s oslavencem odměnilo nekončícím potleskem vestoje. „Zatím to ještě jde. No, sice při tom už musím sedět, ale asi to nikomu nevadí. Lidi mě berou i tak,“ pochvaloval si Zíma po vystoupení. Přestože ho zpívání drží při životě, na jevišti nebo pódiu by ale – jak si to přáli někteří jeho kolegové zpěváci či herci – umřít nechtěl. „To ani náhodou! To bych svému publiku nikdy neudělal,“ dušoval se zpěvák.

Velké plány

„Mnohým se to, bohužel, podařilo, že už z toho jeviště neodešli po svých. Já bych si přál odejít z tohohle světa hezky ve spánku,“ popsal své představy deníku Aha! Zíma otevřeně. Vzápětí všechny ale uklidnil. „Snad to hned tak nebude! Ještě toho plánuji hodně odzpívat,“ dodal Pepíček se svým typickým úsměvem.

Josef Zíma slavil 90. narozeniny: Lidi mě podrželi, ale už mám všecho plné zuby

Video se připravuje ...

Žije pro zpěv a potlesk

Přestože ho má většina posluchačů spojeného s dechovkou, v mládí měl prý těžké rockerské období. „Mám takový malý comeback – vrátil jsem se ke swingu. Vlastně jsem ho nikdy nepřestal dělat, ale lidi mě znají, s prominutím, jenom jako krále dechovky,“ svěřil Aha! Zíma, kterému zpívání před živým publikem dobíjí baterky. „To jsou nádherný pocity. To už je to jediný, kromě svého osobního života, pro co žiju. Když se mi tohle podaří, tak mně je opravdu u toho srdce nádherně,“ řekl dojatě Pepíček poté, co sklidil ovace vestoje.

 



Přečtěte si
Mariana
7. 10. 2022 • 12:42

Přeju panu Zimovi hodně zdraví a děkuju za všechny jeho písničky kterými nám dával dobrou náladu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.