Princezna se zlatou hvězdou opět v kinech: Nový kožíšek pro Ladu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Princezna se zlatou hvězdou opět v kinech: Nový kožíšek pro Ladu!

Princezna se zlatou hvězdou
Princezna se zlatou hvězdou (archiv Blesku)

Josef Zíma (91) se raduje! Princezna se zlatou hvězdou nebude zapomenuta, Lada dostala nový kožíšek. Čistý, krásný. Pohádka Martina Friče (†66) je totiž nově digitalizována a přesně za měsíc bude opět k vidění v kinech.

Radost z toho má i představitel prince Radovana Josef Zíma. „Jsem na to tak pyšný, že tuhle pohádku nenecháme umřít,“ sdělil Aha! Zíma. „Jen mi je tuze líto, že se toho nedožila moje »Myška «. Ta by si se mnou na to určitě chtěla dát malé štamprlátko,“ pokračoval Zíma, který měl na mysli Marii Kyselkovou (†83).

Princezna se zlatou hvězdou. Herečka Marie Kyselková brala za natáčení skvostný honorář, s hvězdou na čele ale měla problém

Video se připravuje ...

Ta hrála v pohádce z roku 1959 princeznu Ladu, Myší kožíšek. „Víte, 50. léta byla sice ošklivá, ale vznikly v nich filmy, které mají dodnes co říct a kterým ty dnešní nesahají ani po kolena. Včetně pohádek,“ rýpnul si do současné české kinematografie herec a zpěvák.

„Mám na to snad věk, říct to na plnou pusu, a tak to říkám,“ dodal. „Scenáristé, režiséři, ale i herci by se měli učit především z doby temna,“ neodpustil si ještě náš Pepíček.

Nadšených 6 milionů diváků

Klasickou pohádku Princezna se zlatou hvězdou, která se natáčela na zámku v Průhonicích a na hradě Kokořín, vidělo v českých kinech přes 6 milionů diváků. Její digitalizace byla financována z daru Milady a Eduarda Kučerových. „Kéž by tento osud potkal i jiné skvělé filmy,“ říká Zíma, který ví, že nedigitalizované staré snímky jsou předurčeny k zániku.

Josef Zíma (91) a Jiří Štědroň (81) mají nový duet: Jsme „princové v důchodu“!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uživatel_5166824
19. 10. 2023 • 10:14

Pyšná princezna by byla také krásná barevná, třeba se jednou dočkáme, obě pohádky jsou úžasné a ještě také Byl jednou jeden král. Tyto staré pohádky s bohatými kostýmy a krásnými exteriéry a interiéry si zaslouží být nezapomenuty.

nilud
18. 10. 2023 • 17:04

A co tak obarvit pyšnou princeznu,ta by si to zasloužila víc než Lada nový kožich,ale zima je za dveřmi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.