Legendy Josef Zíma a Jiří Štědroň: »Princové v důchodu« mají duet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Legendy Josef Zíma a Jiří Štědroň: »Princové v důchodu« mají duet!

Princové Zíma a Štědroň.
Princové Zíma a Štědroň. (Foto ara, Herminapress.cz)

Oba se generacím diváků vepsali do srdcí i paměti jako pohádkoví princové, jejich osudem se ale stala hudba. Teď mají Josef Zíma (91) a Jiří Štědroň (81) dokonce svůj první duet. S trochou sebeironie v něm přiznávají, že jsou princové v důchodu.

Spojuje je i to, že oba vystudovali herectví. Zíma zazářil v Princezně se zlatou hvězdou jako princ Radovan, Štědroň byl zase princem Mojmírem v televizní Popelce. A přestože je točili před několika desítkami let, dodnes jsou oba zpěváci v očích diváků princi. Když oba začala zastupovat manažerka Petra Nováková, nastal čas se umělecky spojit!

Jak na "klonovaný" hlas Karla Gotta reagoval Josef Zíma? Umělost není na místě!

Video se připravuje ...

„Pepíka jsem obdivoval už jako gymnazista a vydrželo mi to celý život. A protože máme část osudu skoro stejnou, proč toho nevyužít. Tak jsem napsal písničku Princové v důchodu,“ prozradil Štědroň ve studiu Pavla Sochy v pražském Slivenci, kde skladba vznikla. Ani jeden na odpočinek ještě rozhodně nemíří! „Jsem tady v pokročilém věku i díky tomu, že mám občas ještě publikum. Chyběl by mi potlesk, úsměvy,“ říká Zíma. „A já samé. Kdybych neměl možnost vystupovat, byl bych nejprotivnější důchodce,“ dodává Štědroň.

Zpěvák Jiří Štědroň (81): Gotta lidi okolo něj izolovali! Ale jeho táta mi sehnal byt!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.