Moderátorky si jdou po krku: Divišová, Smetana, Bartošová i Fridrichová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Moderátorky si jdou po krku: Divišová, Smetana, Bartošová i Fridrichová

Linda Bartošová bude pracovat ještě do konce prosince, pak začne její zdravotní pauza.
Linda Bartošová bude pracovat ještě do konce prosince, pak začne její zdravotní pauza. (ČT)

Chtěla odejít v dobrém a na práci v České televizi, kde působila jako moderátorka ČT24, vzpomínat s úsměvem na tváři. Dohra odchodu Lindy Bartošové (29) v podobě nelichotivých vyjádření několika moderátorek ale zanechává hořkou pachuť.

„Odejít z České televize je jistě nejtěžší rozhodnutí, které jsem dosud udělala. S ČT mě pojí osm let života, díky nimž jsem (nejen) profesně tím, kým jsem. Opustit instituci, která dělá tolik dobrého pro tuto zemi, opravdu není lehké,“ okomentovala svůj odchod z ČT Linda Bartošová. „České televizi jsem hluboce vděčná za všechny zkušenosti, příležitosti a šance. Naučila mě kromě poctivého řemesla taky to možná nejdůležitější – být odvážná a stát si za svým,“ uvedla mimo jiné ve svém vyjádření k odchodu.

Prostor KVIFF X: Rozhovor s Lindou Bartošovou

Video se připravuje ...

A právě tato slova stačila kolegyni Noře Fridrichové (45), která obvykle vody nečeří, k tomu, aby zareagovala. „Neslyšela jsem o žádné odvaze, kterou kdy Linda Bartošová v práci musela prokazovat. Podle mě odchází proto, že měla požadavky, na které nešlo přistoupit, a naopak nabídku od ČT nepovažovala za dost dobrou. Nechť tedy zkusí štěstí jinde,” cituje moderátorku pořadu 168 hodin web eXtra.cz.

Puch a křivda

Lindin odchod z ČT nově okomentovala i kolegyně z komerční TV Novy Barbora Divišová (37). Sílu jejích slov pocítila krom nové moderátorky Aktuálně.cz i bývalá moderátorka Novy a DVTV Emma Smetana (34). „Po odchodu slečny Bartošové zůstal v ČT stejný puch a křivda, jako když od nás odešla slečna Smetanová. Dočetla jsem se o sobě hodně věcí. Koule na to, aby mě jmenovala, neměla. Ale žaludek na to, aby mě po letech chtěla skoro objímat a tvrdila mi, že to “vždycky chtěla umět jako já”, ano," nebrala si servítky Divišová.

Ceny Anděl: Emma Smetana a Jordan Haj: Práce je důležitá, ale rodina je rodina

Video se připravuje ...

Důraznou tečku za tímto tématem udělala na svém twitterovém účtu. „Jestli můžu něco říct, jako žena. Mám problém, když se někdo k mým přátelům, novinářům, chová nekolegiálně,“ stojí na samotném začátku příspěvku. „Celý, co tím chci říct, je, že pokud novináři tvoří týmovou práci, musí být týmoví hráči. A slečna Bartošová svými vyjádřeními a chováním mnohým svým kolegům ublížila. Lindo, nezlobte se, teď už víte důvod.“ Reakce Bartošové na sebe nenechala dlouho čekat. „Báro, do tohohle se veřejně pouštět opravdu nebudu. Přijde mi ale neuvěřitelné, že si dovolujete tohle napsat na Twitter, aniž byste se mnou kdy pracovala, mluvila nebo věděla, co jsem zažila zase já a co ublížilo mně. Wow," bránila se rozhořčená Linda Bartošová.



Přečtěte si
zuzakirsch
31. 10. 2022 • 21:13

Bartošová si myslela, že když byla v Miss a nechala si udělat zuby, že se z ní všude, kde se objeví po... Práce v televizi je týmová, individuality, které si to zaslouží, jsou lépe zaplaceny. Ona si svým chladným a nudným projevem davy nezískala. I při balení chlapů je třeba úsměv. Přirozený, ne škleb.

AHel
31. 10. 2022 • 12:11

Samé slepice, dojít společně na kafe a tam si to vyříkat neměla koule ani jedna...slabota. Tam to tedy asi musí na ČT24 vypadat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.