42 let po nehodě: Gombitová se chystá na pódium! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

42 let po nehodě: Gombitová se chystá na pódium!

Marika Gombitová kvůli svému postižení přišla o lásku
Marika Gombitová kvůli svému postižení přišla o lásku (archiv)

Přes dlouhé dva roky neseděla na svém vozíčku a s mikrofonem v ruce před davem lidí na pódiu. Teď Marika Gombitová (66) ten slastný pocit konečně zase prožije! Má radost, ale zároveň i tak trochu strach. A to nejen proto, že tak dlouho nekoncertovala, ale mnoho pro ni podstatných věcí se za ty roky změnilo.

V roce 2020 uplynulo 40 let od automobilové nehody, která Mariku navždy připoutala na invalidní vozík. Na ten rok měla naplánováno výroční česko-slovenské turné s názvem Vyznanie a koncerty v Praze, Brně, Košicích a Bratislavě. Covid ale koncerty třikrát odložil a zemřel i zpěvaččin hlavní host a kamarád Miro Žbirka. Výsledek?

Kateřina Žbirková: Její a Mekyho syn David poprvé vystoupí v Česku!

Video se připravuje ...

Bez Žbirky v Bratislavě

Gombitová se musí obejít bez Žbirky a turné vyměnit za jeden jediný koncert v Bratislavě, který proběhne poslední adventní neděli 18. prosince. „Koncert bude průřezem mou kariérou od roku 1977 až po současnost. Moc se těším na fanoušky, jsem jim hodně dlužná a děkuji jim za jejich pochopení a trpělivost,“ říká Marika. Navíc je vděčná, že jeden host, kterého měla mít na všech koncertech, jí zůstal.

Jsem Čechoslovačka

„Velmi mě těší, že Richard Pachman (56) na mých koncertech zazpívá kromě své písně i můj autorský song Úlomky spomienok,“ svěřila Aha! Marika s tím, že zve i své fanoušky z Čech a Moravy. „Vždy jsem se považovala za československou zpěvačku a je tomu tak i nadále. Vždycky, když přemýšlím o koncertech, automaticky počítám s tím, že zazpívám i v České republice, protože jsem Čechoslovačka,“ řekla Aha! zpěvačka, která se prý moc těšila, že se v Praze v roce 2020 opět ubytuje v hotelu InterContinental. To jí musí být také líto, že nestihla, neboť hotel teď prochází rozsáhlou rekonstrukcí a nikdo, kdo v něm kdysi bydlel, ho už zřejmě nikdy nepozná.

David Žbirka o tátovi Mekym (†69): Jeho telefonní číslo nesmažu

Video se připravuje ...

Energie ve dřevě

Sílu na koncert teď Marika nabírá především na horách a také ji čerpá z obrazu, na kterém byla její tvář vtisknuta do lipového dřeva starého 120 let. Marika se cítí řezbářským dílem velmi poctěna. „Dokonce mi telefonovala, to od ní bylo nesmírně milé, poděkovala mi a říkala, jak se jí to líbí,“ je šťastná autorka obrazu Alena Mrekajová (42) z obce Bobrov poblíž slovenské Žiliny.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.