Alena Vránová (90) skončila v nemocnici: Pád a vážné zranění | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Alena Vránová (90) skončila v nemocnici: Upadla a vážně se zranila

Alena Vránová
Alena Vránová (archiv)

Měl to být šťastný rok plný krásných kulatých výročí. Alena Vránová měla v červenci 90. narozeniny a letos také uplynulo neuvěřitelných 70 let od premiéry pohádky Pyšná princezna, která ji proslavila. Herečka ale v létě bohužel upadla a zranila se na noze. A to tak vážně, že musela být hospitalizovaná.

K nádhernému jubileu představitelky princezny Krasomily napsal spisovatel Jakub Horváth s herečkou knihu s názvem Alena Vránová ...a díky za všechna moje nová rána. Ale...

Odložený křest

Pracovali na ní mnoho měsíců, křest měl být nyní v září, ale zdravotní stav legendární herečky to zatím neumožňuje. „Odložili jsme ho na listopad,“ svěřil deníku Aha! Horváth. Herečka, kterou mohou diváci ČT vidět i v právě reprízovaném seriálu Byl jednou jeden dům, momentálně rehabilituje ve zdravotním zařízení na pražských Malvazinkách. Potřebuje nyní ještě určitý čas na zotavenou.

Pyšná princezna Alena Vránová: Dvě zpackaná manželství a tragická smrt jediné dcery

Video se připravuje ...

Problémy s chůzí

„Paní Alenka má už delší dobu problémy s chůzí,“ prozradil Aha! jeden z hereččiných sousedů. „Často padá, a proto takřka nevychází ze svého bytu,“ konstatoval smutně. „Ale jinak na svůj věk vypadá báječně. Devadesátku by jí nikdo nehádal,“ dodal soused, který se nepřeje být jmenován.

Teď noha, předtím ruce

Herečka by při svých kulatinách měla být extrémně opatrná. Když měla před deseti lety osmdesátiny, upadla na balkoně a zlomila si obě ruce. Úraz Alenu totálně paralyzoval, nemohla se sama najíst, umýt, obléct a byla závislá na pečovatelce, která za ní chodila dvakrát denně.

Pyšná princezna Krasomila: Milostný život herečky Aleny Vránové přerostl v medializovaný skandál

Video se připravuje ...

Nezdolná matka

Název knihy volně parafrázuje film podle scénáře Haliny Pawlowské (67) Díky za každé nové ráno, v němž Alena Vránová představovala statečnou, nezdolnou matku, manželku nedávno zesnulého polského herce Franciszka Pieczka (†94). Postava tatínka byla inspirovaná skutečným otcem Haliny, jehož největší vášní bylo psaní veršů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.