Kapesníky nutné! Slzy pravnoučat pro královnu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kapesníky nutné! Slzy pravnoučat pro královnu

Královna Alžběta a Kate Middleton mají stejný šperk
Královna Alžběta a Kate Middleton mají stejný šperk (Reprofoto Reuters)

Ulice Londýna plné lidí a oči zalité slzami! Takové bylo poslední rozloučení s britskou královnou Alžbětou II. (†96). Po bohoslužbě ve Westminsterském opatství zamířila rakev s jejími ostatky přes Well ingtonův oblouk až do zámku Windsor, kde dali své poslední sbohem vládkyni členové královské rodiny

Státním pohřbem byl včera ve Velké Británii zakončen desetidenní smutek. Během dopoledne královninu rakev umístilo osm nosičů na katafalk před hlavním oltářem ve Westminsterském opatství, kde bohoslužbu sledovaly 2000 lidí z řad domácích i zahraničních politiků a členů rodiny.

Meghan, vévodkyně ze Sussexu: Čím rozvedená herečka okouzlila prince Harryho

Video se připravuje ...

Po ceremonii nosiči přemístili rakev na dělovou lafetu, kterou odtáhlo 142 příslušníků námořnictva k Wellingtonovou oblouku. Odtud za zvuků státní hymny průvod pokračoval k zámku Windsor, kde se od 17 hodin konal menší obřad pro 800 hostů spojený s náležitostmi nutnými pro předání moci do rukou jejího syna a nového krále Karla III. (73). „Na závěr zazní britská státní hymna Bože, chraň krále. Jediný, kdo slova hymny nezpívá, je Karel III., jelikož hymna patří jemu,“ řekl Aha! odborník na královské rody Jindřich Forejt. Závěrečná část pohřbu již patřila pouze královnině rodině.

5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.