Těmto Alžběta II. nejvíc důvěřovala: V Sophii našla druhou dceru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Těmto Alžběta II. nejvíc důvěřovala: V Sophii našla druhou dceru

ANGELA KELLYOVÁ
ANGELA KELLYOVÁ (Foto Getty Images, Profiimedia.cz, ČTK/AP)

Všeobecně se soudilo, že královna nejlépe vycházela se sestrou Margaret (†71), ale není to pravda. V jejím životě byl jiné tři ženy, kterým nejvíce důvěřovala.

S Margaret vyrůstaly a byly si blízké, ale co se stal jejich otec králem a Alžběta následnicí trůnu, byl jejich vztah velmi turbulentní.

DCERA ANNE (72)

To se svou jedinou dcerou Anne sdílela královna velkou lásku ke koním a rajtování. A byla jí vděčná za to, že nikdy neposkvrnila monarchii nějakým potupným skandálem (vyjma rozvodu). Odborníci na královskou rodinu se domnívají, že vladařka dávala dceři stále větší zodpovědnost, protože byla jediným člověkem z nejbližší rodiny, kterému mohla bezmezně věřit. „Anne bývala kdysi nablízku spíš otci, protože si byli lidsky velmi podobní. Ale jak šly roky, mnohem více se přiblížila ke královně. A co uměla Alžběta nejvíce ocenit – nikdy si na nic nestěžovala, ale všechno dokázala zařídit,“ vyzdvihl královský expert Phil Dampier. Alžběta II. byla velmi zodpovědná, a tak měla do posledního detailu rozplánované i povinnosti svých dětí po své smrti. A Anne si vybrala, aby ji na její poslední cestě všude doprovázela.

SOPHIE Z WESSEXU (59)

Její královská Výsost Sophie Helena, hraběnka z Wessexu, je považována za mocnou sílu stojící vedle královského trůnu. Nenápadnou, tichou, ale nesmírně vlivnou. Pro monarchii pracuje 300 dní v roce. A Alžběta ji měla ze všech přivdaných snach nejraději, říkala o ní, že je jako její druhá dcera. Směla dokonce oslovovat královnu »mami«! Sophie je ženou nejmladšího syna Edwarda (58), jenž se jako jediný ze čtyř potomků královny nikdy nemusel rozvést. S královnou byla Sophie pravidelně vídána nejen v soukromí, ale i na oficiálních příležitostech.

Klenoty a kalorie - kteří členové královské rodiny trpěli poruchou příjmu potravy?

Video se připravuje ...

ANGELA KELLYOVÁ (64)

Angela Kellyová se stala osobní asistentkou a vrchní garderobiérkou královny v roce 2002. Vídaly se každý den a měly spolu velmi přátelský vztah. A přestože ji žena z nuzných poměrů stále oslovovala »Vaše Veličenstvo«, byla jednou z mála osob, které se mohly královny dotýkat. Probíraly spolu kromě módy i make-up, účes i šperky, obě měly jasnou představu o tom, jakou barvu oblečení a kam vynést. Alžběta ji považovala za svou opravdovou přítelkyni. Návrhářka královnu navštěvovala i během posledních měsíců, kdy se panovnice již obtížněji pohybovala. Spolu probíraly i nejnovější události v TV seriálech.

Vysokej Paul (63):

44 let věděl o všem Z mužů požíval nejvíce královniny důvěry Vysokej Paul. Přezdívka jako u mafiána, ale Paul Whybrew znal všechna tajemství monarchie, královna mu dokonce vyprávěla i sprosté vtipy! „Byl jí nejvíce oddaným a loajálním služebníkem,“ píše britský tisk o osobní pážeti. Sloužil královně 44 let (od svých 19 let!) a za to mu nyní bylo přiděleno čestné místo u její rakve. Vysokého Paula můžete znát mj. z legendárního klipu, v němž královna odjížděla v doprovodu agenta 007 na zahájení londýnské olympiády 2012.

Meghan, vévodkyně ze Sussexu: Čím rozvedená herečka okouzlila prince Harryho

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.