To se dalo čekat! Královnu už odvezli z paláce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

To se dalo čekat! Královnu už odvezli z paláce

Královna Alžběta
Královna Alžběta (Reuters)

Královna Alžběta II. (96) stále pobývá ve svém skotském letním sídle, na zámku Balmoral. Na návrat do Londýna se zatím nechystá a historicky poprvé za svou vládu nejmenuje nového premiéra v Buckinghamském paláci. Do Londýna se královna údajně nepřesouvá kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu.

Vládne dlouhých 70 let a v Buckinghamském paláci jmenovala desítky předsedů vlády, jako byl například David Cameron nebo Tony Blair. Tentokrát ale kandidáti na premiéra, Rishi Sunak a Liz Trussová, urazí za královnou o něco delší cestu. Budou se muset dostavit do 800 kilometrů vzdáleného středního Skotska. Dorazit bude muset i současný premiér Boris Johnson, který rezignuje.

Carrie Johnson - Kdo je třetí manželka Borise Johnsona?

Video se připravuje ...

Podle informací z Buckinghamského paláce by královna nejspíš nezvládla absolvovat cestu do Londýna a pak zpět do Skotska. Spekuluje se totiž o jejím zhoršeném zdravotním stavu a nikdo nechce nic riskovat.

Zdravotní potíže a duševní poruchy, které pronásledují královské rodiny

Video se připravuje ...



Přečtěte si
yokky
2. 9. 2022 • 18:08

TO JSOU STAROS­TI''''­'''''­....­....­....🆒👍­👍👍👍👍👍👍­👍😁😁😁😁

martinfruhaufm
2. 9. 2022 • 16:46

To nevadí, že novináři v bulváru píší nesmysly. Ostatně jsme země, kde dělníci chtěli vládnout...

Dianthos
2. 9. 2022 • 07:19

Odvézt by spíš měli redaktora. Přímo k Chocholouškovi. Královnu, samozřejmě, nikam neodvezli. A také nikam neodvezou. Ve svém věku a zdravotním stavu (problémy s hybností), nepřeruší dovolenou a nepojede do Londýna, aby jmenovala nového předsedu vlády, naopak poprvé za 70 let její vlády, přijede nový premiér za královnou na Balmoral.
Navíc za 70 leté období své vlády nejmenovala desítky premiérů, jak píšete, ale tento bude její 15.

Milla
1. 9. 2022 • 20:35

Nevím kdo podle vás odvezl královnu z palá­ce,Buc­kingham­ský palác prochází rekonstrukcí takže se už loni přestěhovala do malého domku na panství Windsor,nikoli přímo na hrad.Teď je ve Skotsku proto,že tam už desetiletí tráví dovolenou.Mají tam obrovské soukromé panství které zakoupila královská rodina už v 19.století a jezdí tam každé léto.Princ Charles který po své babičce zdědil dva hrady,Castle of Mey a Birkhall (který Blesk nebo Aha prohlásili za ranč!!)který je také na Balmoralském panství tam jezdí mnohem častěji,tráví tam i Silvestra a Nový rok a má ho velmi rád.Takže upřímně řečeno že kralovna odjela na Balmoral je spíš důkazem že je na tom dobře než že je ve špatném zdravotním stavu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.