Úmrtí královny Alžběty II.: Smutní Británie i celý svět... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Smutek v Británii a po celém světě: ZEMŘELA KRÁLOVNA ALŽBĚTA II. (†96)

Královna Alžběta II.
Královna Alžběta II. (profimedia.cz)

To datum zůstane navždy vryto do srdcí Britů – 8. září 2022 aneb den, kdy zemřela jejich milovaná a do posledních chvil silná panovnice Alžběta II. (†96). Do konce svých sil bojovala, ale marně. Nakonec odešla obklopena nejbližšími milovanými, kteří se během dne narychlo sjeli na zámek Balmoral.

Její Veličenstvo trápilo zdraví už nějakou dobu, poslední měsíce měla údajně problémy s pohyblivostí, kvůli kterým se přestěhovala právě na Balmoral, kde měla mít pohodlí. Bohužel, jak se ukázalo, šlo o její poslední útočiště.

Jaký byl kouzelný život královny Alžběty II.?

Video se připravuje ...

Přitom ještě v úterý pracovala, když přivítala nově zvolenou premiérku Liz Trussovou (47), kterou pověřila sestavením vlády. Ve středu pak na radu lékařů Alžběta odřekla pracovní povinnosti a od čtvrtečního rána se začaly šířit zvěsti o jejím nedobrém stavu, který dělal těžkou hlavu lékařům. A když se pak za Alžbětou začali urychleně sjíždět její nejbližší, synové v čele s princem Charlesem (73), vnukové William (40) a Harry (37), bylo jasné, že je zle. Předtuchy se bohužel naplnily, zpráva o úmrtí panovnice se dostala do světa včera v 19.30 hodin…

Odchod nezasáhl jenom Brity, TRUCHLÍ CELÝ SVĚT!

Je logické, že nejvíce Alžbětu II. (†96) oplakávají Britové. Její syn a nový král Charles (73) uvedl, že je smrtí matky zarmoucený. S projevy upřímné soustrasti ale prakticky hned přispěchaly všechny přední světové národy.

„Její Veličenstvo královna Alžběta II. ztělesňovala britskou národní kontinuitu a jednotu přes 70 let. Budu si ji pamatovat jako přítelkyni Francie, královnu srdcí, která zanechala trvalou stopu ve své zemi,“ uvedl francouzský prezident Emmanuel Macron (44).

Královna Alžběta navštívila Česko: Připomeňte si historické okamžiky

Video se připravuje ...

„Jsme srdcem a myšlenkami s rodinou královny Alžběty II. a a obyvateli Spojeného království,“ zní zase z amerického Bílého domu. Poklonu složil i kanadský premiér Justin Trudeau (50). „Královna Alžběta II. bude navždy důležitou součástí kanadské historie,“ má jasno.

A přidal se i náš premiér Petr Fiala (58). „Jsem hluboce zarmoucen smrtí Jejího Veličenstva královny Alžběty II. Srdečnou a upřímnou soustrast královské rodině a britskému lidu a lidu Společenství národů.“ Alžběta byla zkrátka oblíbenou osobností po celém širém světě...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.