Zpěvačka Marta Kubišová: Stejná operace jako u Havla (†75) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Zpěvačka Marta Kubišová: Stejná operace jako u Havla (†75)

Marta Kubišová
Marta Kubišová (Blesk)

Zpěvačka Marta Kubišová (79) pořádně všechny vyděsila, když skončila v nemocnici, kde musela podstoupit akutní operaci kvůli prezidentské nemoci! Naštěstí na sebe byla opatrná a zásah přišel včas!

Kdykoliv vyjela Kubišová ze svého domova, vždy dávala okolí instrukce ohledně pomoci v případě náhlých problémů. Nejinak tomu bylo když před dvěma měsíci byla patronkou akce Blesk tlapky – Psí festival. „V případě že by se mnou něco bylo, nebo se mi udělalo zle, tak chci prosím na do Nemocnice Na Homolce,“ hlásila Kubišová řidiči, který ji vyzvedl u jejího domova. „To víte, v mém věku se musí počítat se vším a já jsem na všechno připravená,“ svěřila tehdy Marta s tím, že je šťastná za to, jak blízko bydlí u své oblíbené nemocnice.

Marta Kubišová na festivalu Blesk Tlapky: Tady jsem chybět nemohla!

Video se připravuje ...

„Nedám na ně dopustit, vždy se tam o mě skvěle starali a tak jsem jim věrná,“ přiznala legendární zpěvačka. Ta také upozornila produkčního akce, že kdyby náhodou omdlela, tak má v kabelce kapky a ty jí má neprodleně nakapat pod jazyk. Poprosila Marta s tím, že je lepší to říct předem. Kdyby se totiž náhle skácela k zemi, nikdo by nevěděl, že záchrana je v kabelce. Bohužel netušila, že už za dva měsíce bude mít stejný problém jako její kamarád Václav Havel (†75). Stejně jako jeho i ji totiž postihla perforace střev a musela být okamžitě operována. Naštěstí byla v nemocnici rychle a podle informací Aha! se z náročné operace skvěle zotavuje a už brzy by se měla vrátit domů. Čeká jí však přísná dieta.

Prezidentská nemoc

Perforace tlustého střeva potrápila v červnu 2000 i další hlavu státu – tehdejšího slovenského prezidenta Rudolfa Schustera (88).

Marta: Letní scéna Musea Kampa uvádí recitál o výjimečné Martě Kubišové s Berenikou Kohoutovou a alternující Hanou Holišovou v hlavní roli. • VIDEO

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.