Holišová a Kohoutová hrají »Kubišku«: Marta se nestačila divit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Holišová a Kohoutová hrají »Kubišku«: Marta se nestačila divit!

Marta: Letní scéna Musea Kampa uvádí recitál o výjimečné Martě Kubišové s Berenikou Kohoutovou a alternující Hanou Holišovou v hlavní roli.
Marta: Letní scéna Musea Kampa uvádí recitál o výjimečné Martě Kubišové s Berenikou Kohoutovou a alternující Hanou Holišovou v hlavní roli. (Letní scéna Musea Kampa, Petr Kadlec)

Vypadají jako sestry! Herečky Hana Holišová (41) a Berenika Kohoutová (31), obě hrají Martu Kubišovou v divadelním recitálu a jsou jí neuvěřitelně podobné! Mají úspěch, je vyprodáno a na pražské Kampě přidávají představení i na září.

Legendární Marta na podzim oslaví osmdesátiny, představení dostala jako předčasný dárek. Byla velkorysá, do scénáře nijak nezasahovala. „Říkala jsem – dělejte si s tím tématem, co chcete, jenom mě do toho netahejte,“ komentovala to s úsměvem. Vizuální podobou mladších kolegyň byla příjemně překvapená.

Marta: Letní scéna Musea Kampa uvádí recitál o výjimečné Martě Kubišové s Berenikou Kohoutovou a alternující Hanou Holišovou v hlavní roli. • VIDEO

Video se připravuje ...

„Myslela jsem si, že jsem to já,“ prohlásila s úsměvem, když dorazila na premiéru a podívala se na plakát. A minulý týden přišla podruhé! „Máme několik paruk, které střídáme. Každá symbolizuje určitou etapu, ve které se zpěvačka nacházela. A pomáhají nám i výrazné oční linky, které byly pro paní Martu typické,“ vysvětluje proměnu Hana Holišová s tím, že nechtěla legendu úplně kopírovat, spíš interpretovat…

Ostatně napodobit zpěvaččinu specifickou barvu hlasu je úkol prakticky nemožný. „Určitou dobu jsem měla nedomykavost hlasivek, ale vůbec jsem nebyla schopna zpívat ve vyšších polohách, jinak, než násilím. Paní Marta má tu nedomykavost pořádnou, do toho kouří cigarety. Já jsem jako celoživotní nekuřák kvůli roli musela začít trochu pokuřovat, i když jen na jevišti, takže i teď mám hlas trochu nakřáplý,“ směje se Hana Holišová.

Marta Kubišová letos oslaví 80: Zpívání je pryč, ani se mi nestýská!

Video se připravuje ...

Zpívala si v publiku

Berenika Kohoutová, která odehrála premiéru, si pochvalovala. „Ptali se mě, jaké to je, když je Marta Kubišová na premiéře. Ale já jsem z toho stres neměla. Viděla jsem, kde sedí, a ona zářila. Říkala jsem si, že bych ji chtěla mít na každým představení, užívala si to, všechno si zpívala s námi, byla úžasná,“ líčila nadšeně.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.