Jedno z nejvytrvalejších manželství světa: 79 let spolu a bez hádek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jedno z nejvytrvalejších manželství světa: 79 let spolu a bez hádek

Dosud se ani nepohádali!
Dosud se ani nepohádali! (Foto Facebook)

Zatím spolu, zatím živi. Název filmu Toma Cruise (60) dokonale sedí i na pár z amerického Ohia. Ten teď oslavil 100. narozeniny, přičemž celých 79 let už je ve svazku manželském!

June Malicoteová se narodila 13. července 1922, její manžel Hubert Malicote přišel na svět o deset dní později. Poprvé se potkali v roce 1941 v tamním kostele. „Seděli jsme v lavicích za sebou. June se na mě ohlédla, usmála se a... Já se do ní okamžitě zamiloval!“ vzpomíná se smíchem Hubert. „Příště jsem si sedl vedle ní a povídali jsme si…“ To se několik týdnů opakovalo, než se Hubert odhodlal a pozval June na rande na okresní výstavu. „Když jsme se pak vrátili k ní domů, políbil jsem ji. Tak mě to ale znervóznilo, že jsem utekl!“ přiznává muž.

Pearl Harbor

Ani tato nečekaná reakce nezhatila následný vztah. A když v listopadu 1942 narukoval do námořnictva, proběhla urychlená svatba, po které byl Hubert převelen do Pearl Harboru, kde dva roky pracoval na ponorkách u torpéd. „Neměli jsme dovoleno spolu jakkoliv komunikovat,“ popisuje těžké chvíle. O to sladší byl ale návrat domů, po kterém si dvojice postavila dům na ranči a vychovala tři děti. „Bylo to prostě velmi šťastné manželství,“ kvituje Hubert, zatímco Jane přikyvuje. „Tak snadno jsme spolu vycházeli. Ještě jsme se ani nepohádali!“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.