Po 39 letech manželství... Svou choť zahrabal na zahradě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Po 39 letech manželství... Svou choť zahrabal na zahradě

Včelař zavraždil svou manželku.
Včelař zavraždil svou manželku. (INT/Veronika Soukalová - ilustrace)

Vraždou skončilo 39 let trvající manželství Pavla (65) a Kateřiny (†59) v Letohradě na Orlickoústecku. Vášnivý včelař učitelku mateřinky uškrtil a tělo zakopal doma na zahradě. Přiznal se po osmihodinovém výslechu.

Na svoji choť, s níž měl tři potomky, vystudovaný inženýr zaútočil po neshodách, které mezi manželi panovaly v posledních 10 letech. „Rozpory, žárlivost muže na ženu a také požitý alkohol přispěly k jejich potyčce, kdy ji napadl údery do hlavy a následně manželku zardousil,“ popsala policejní mluvčí Markéta Janovská. Její tělo pak pohřbil na pozemku u jejich rodinného domu.

Kateřina a Pavel krátce před obdobím, kdy to mezi nimi začalo skřípat, což trvalo 10 let, než problémy ve vztahu vyústily vraždou ženy.

Ohlásil pohřešování

Případ začali kriminalisté rozplétat dva dny po mordu ženy poté, co muž v pondělí ráno policistům v Letohradu oznámil, že choť pohřešuje. Tvrdil, že ji naposledy viděl na sportovní akci v sobotu večer. V neděli ji prý neviděl a nijak zvlášť se po ní nesháněl. V pondělí ráno ji pak ale začaly postrádat také kolegyně z práce. Do pátrání byl zapojen i vrtulník, ale protože si vyšetřovatelé na mužově obličeji všimli čerstvého poranění a narazili na rozepře v jeho výpovědi, od počátku pracovali i s verzí, že by on mohl mít s jejím zmizením něco společného. Pod tíhou důkazů se po osmi hodinách přiznal. Hrozí mu až 18 let.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.