Učeň (19), který napadl mačetou učitele (†74): Vraždu vykonal úmyslně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Učeň (19), který napadl mačetou učitele (†74): Vraždu vykonal úmyslně!

Na učitele Jana K. zaútočil devatenáctiletý student mačetou. (31. března 2022)
Na učitele Jana K. zaútočil devatenáctiletý student mačetou. (31. března 2022) (Aktu.cz, www.kurzy-jogy.cz)

Po hodinovém zkoušení dostal kuli. Pro Jaroslava Ř. (19) měla znamenat, že nejspíš nebude připuštěn k závěrečným učňovským zkouškám. Student se rozhodl pomstít, na svého učitele Jana K. (†74) zaútočil mačetou. Státní zastupitelství uvedlo, že jeho čin byl úmyslný.

Mačetu si do školy den po neúspěšném zkoušení přinesl učeň s úmyslem zabíjet, nemělo jít jen o pokus kantora zastrašit a ukázat fyzickou převahu. „Jak z dosavadního průběhu přípravného řízení vyplývá, odpovídá ustanovení o spáchání vraždy úmyslně a s rozmyslem,“ konstatoval mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Ten potvrdil, že soud na Jaroslava Ř. uvalil vazbu. V odůvodnění jsou dva důvody: aby se nemohl skrývat a vyhýbat se trestnímu stíhání, a také by prý hrozilo nebezpečí, že by podobný čin mohl opakovat. Obviněnému třeťákovi hrozí za čin 12 až 20 let vězení.

Pomsta za pětky

K nejhoršímu vedl Jaroslava Ř. špatný prospěch v předmětu sdělovací technika. Za svým učitelem Janem K. proto do kabinetu školy ve čtvrtém patře přišel s mačetou. Zabít ho měl údajně jedinou ranou do hlavy. Tělo kantora v kaluži krve našla jeho manželka Ivana K. (59), která na škole působí jako zástupkyně ředitele. Měli spolu tři děti, rádi cestovali a věnovali se józe, o níž sepsali několik knih.

Víte, že...

...Jaroslava Ř. policisté dopadli zhruba po hodině? Seděl v autě na místě spolujezdce v 11 kilometrů vzdálených Dolních Břežanech.



Přečtěte si
hanka549
5. 4. 2022 • 11:19

-bello-
5. 4. 2022 • 00:32

Byl zákon, že na jedné škole nesměli učit rodinní příslušníci ( státní školy ) Tady je zástupkyní ředitele profesorova žena a tedy jeho nadřízená .
Umím si představit co udělá s někým denní 3 letá šikana učitele , když školu změnit kvůli majetkovým poměrům rodiny žák nemůže a denně se klepe co zas druhý den bude.Není to sranda zasednout si na žáka. Rodina mohla víc jednat se školou a s tím profesorem taky .Ono je to ale těžké , když je zástupcem ředitele manželka profesora a tedy profesor měl vždycky pravdu ! Učitelský sbor tam je k čemu ?! Učit dnes je riskantní záležitost, z některých dětí jsou hajzlové a z PC her a soc. sítí jsou tak okoralí a snižuje se jim práh co se nesmí. Jestli byl kluk sígr, pak měli jistě i školního poradce. Nebo to byla taky paní zástupkyně ? Je děsivé, čeho se ten kluk dopustil. Pod tlakem jednal zle a má zkažený život.

borka30
4. 4. 2022 • 22:39

Dnes se vyjadřovali i žáci z této třídy tohoto studenta. Určitě v té škole nebylo asi všechno v pořádku. Je škoda obou dvou životu a jejich rodin. Mládež v tomhle věku si doma nepostěžuje, pan učitel si měl užívat důchodu a ne učit v 75 letech. Měli připomínky k učiteli a na toho chlapce neřekli nic špatného. Nikdo nevíme, chudák maminka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.