TRPĚLIVOST PŘINÁŠÍ RŮŽE: Páry, které jsou spolu desítky let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

TRPĚLIVOST PŘINÁŠÍ RŮŽE: Páry, které jsou spolu desítky let

Marek Eben s manželkou
Marek Eben s manželkou (profimedia)

Měli štěstí! Ačkoli se u nás rozvádí každý druhý pár, těmhle to vydrželo dlouho. A to i přesto, že jsou ze showbyznysu a všem na očích a je to prostor pro nevěru jako dělaný, zůstali spolu několik desetiletí.

Zuzana Donutilová (62) a Miroslav Donutil (71): 44 let

Jejich vytrvalecký recept? Vídají se málo, a proto se na sebe těší. S tím, že manželovo povolání bere spoustu času, je paní Zuzana srovnaná. „Prostě jsem si vybrala mužského, který má hodně práce, a počítám s tím.“ A tak si pořídila kavárnu, aby se měla kde realizovat. „Obdivuju na ní to, že je velmi tolerantní, velmi inteligentní a velmi cílevědomá. A jsem rád, že ji mám,“ tvrdí slavný herec.

Půvabná manželka Miroslava Donutila: Postavu má jak dívenka!

Video se připravuje ...

Markéta Fišerová (62) a Marek Eben (64): 40 let

Seznámili se na konzervatoři, oba měli dobře našlápnuto na hereckou kariéru. Vzali se mladí, bohužel je potkávaly samé kruté rány. Markéta předčasně porodila holčičku, která za pár dní na to zemřela. Ve 26 letech prodělala mozkovou příhodu, po které zůstala na vozíčku, a manžel se o ni dodnes s láskou stará. „Já měl štěstí – vím, že Markéta je pro mě ta pravá, a nikdy bych ji neopustil. U nás v rodině to nikdo neudělal. Ebenové se nerozvádějí,“ říká.

Božena Svěráková (86) a Zdeněk Svěrák (86): 63 let

Patří k rekordmanům. I když herec a slavný scenárista vždy patřil k oblíbencům mnoha dam a sám nejednou zatoužil po jiné náruči, vydrželi to! Mají dvě děti (dnes už i vnoučata a pravnoučata), syn Jan (57) je režisérem. Seznámili se na vysoké, oba studovali češtinu. Zatímco Zdeněk zběhl k divadlu, Božena zůstala učitelskému povolání věrná.

Jana Preissová (74) a Viktor Preiss (75): 53 let

Brali se v roce 1969 a od té doby museli překonat nejednu krizi, všechny ale ustáli. V 80. letech Viktorovu nevěru a nemanželské dítě, později přišly Janiny deprese a před devíti lety také pokus o sebevraždu syna Martina (49). „Stále je v nás láska a doufám, že bude až do smrti,“ prohlásila Jana před nedávnem.

Andrea Bartošková (69) a Jiří Bartoška (75): 46 let

Fešák, elegán, idol mnoha českých dívek a žen. O nabídky jistě neměl nouzi, přesto zůstal po boku své ženy už 46 let. Andrea sice není herečka, ale k umění má blízko – je archeoložka, s manželem se navíc účastní společenských akcí. „Nechtějte po mně, abych někomu radil, jak na to. Nikdy jsme to zvlášť neřešili,“ prohlásil herec. Možná proto jim to dodnes klape.

Věčně nespokojený Luděk Sobota: Dárek od syna ho nejdřív pořádně vyděsil!

Video se připravuje ...

Adriana Sobotová (60) a Luděk Sobota (79): 41 let

Potkali se při natáčení, Adriana tehdy byla čerstvě plnoletá. Vzali se o dva roky později a jsou spolu dodnes, a to i přesto, že se o herci šuškalo, že je vyhlášený proutník, což on opravdu býval! „Na dobré manželství žádný recept není, to je náhoda, prostě musíte chytnout v loterii první a je to,“ odpovídá s oblibou na otázku, jak si udržet šťastný vztah.

Celý článek naleznetev tištěné podobě Nedělního Aha! (24. 7. 2022)



Přečtěte si
miroslava13
26. 7. 2022 • 10:40

proč by nevydrželi, když jsou jejich ženské světice, co jim tolerují nevěry? Kromě pana Ebena, ten si myslím takový není,

Alva
25. 7. 2022 • 09:32

Pan Eben, smekám.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.