Novinky České televize: Televizní trháky podzimu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Novinky České televize: Televizní trháky podzimu!

Případy 1. oddělení přinesou nové zápletky.
Případy 1. oddělení přinesou nové zápletky. (Foto Aha! – Marek Pátek, ČT)

Pod heslem »Lékař léčí, láska uzdravuje« natočil režisér Jiří Vejdělek (50) čtyři televizní filmy, které diváci veřejnoprávní televize uvidí na podzim. ČT včera odtajnila své podzimní novinky. Po šesti letech se na obrazovkách objeví i třetí a prý definitivně poslední řada oblíbených Případů 1. oddělení.

Do komedie Bezva zuby na zásnuby chtěl režisér Vejdělek mermocí obsadit Simonu Stašovou (67). „Vůbec nechtěla točit, ona žije divadlem,“ postěžoval si. „Nakonec roli vzala s výhružkou – běda ti, když nebudu dobrá!“ smál se režisér. Herečka potvrdila jeho slova. „Nechci se už od divadla zdržovat před kamerou. Je to přece jen jiné herectví. Snažím se, aby se bavil i divák nahoře na balkoně, ne jenom ti v první řadě,“ přiznala Simona. Nakonec se jí příběh postaršího nápadníka její filmové dcery, kterého potrápí zuby, líbil. Navíc jí podobné trable v reálu nehrozí, když má dva syny.

Vejdělek si s názvy čtyř komedií zabásnil. Ty další se jmenují Ruce v záruce, Ledviny bez viny a S písní v tísni. Vedle Stašové se diváci mohou těšit na Jiřího Langmajera (56), Annu Polívkovou (43), Hynka Čermáka (49) či Miroslava Hanuše (59), kterého uvidí i jako protivného šéfa Korejse v Případech 1. oddělení.

Případy 1. oddělení: KOREJS ZASE ZAÚŘADUJE

Sázkou na jistotu je v podzimním televizním schématu třetí, diváky vymodlená řada seriálu Případy 1. oddělení. Ten se trvale těšil více než milionové sledovanosti. O této řadě ale scenáristé Jan Malinda a Josef Mareš nekompromisně tvrdí, že je opravdu už poslední.

Simona Stašová v novém seriálu: Komu nedokáže odmítnout roli?

Video se připravuje ...

Objeví se v ní oblíbený major Plíšek v podání Bolka Polívky (72) i protivný šéf Korejs, kterého si zahrál Miroslav Hanuš, a další hrdinové spolu s novou postavou vyšetřovatelky v podání Barbory Bočkové (32). Novinkou jsou modernější metody s využitím nejnovějších výdobytků elektroniky. „Nebudeme si na nic hrát, přiznáme, že uplynulo šest let,“ říká Mareš.

Pozadí událostí: NA UNIVERZITNÍ PŮDĚ

Také minisérie Pozadí událostí má kriminální zápletku. Zločin se odehraje na Univerzitě Palackého v Olomouci. Jiří Havelka (42) coby profesor píše ve volném čase detektivky. Akademické obci v čele s rektorkou v podání Jitky Čvančarové (44) je proto trnem v oku. Jeho sestra v podání Petry Hřebíčkové (42) pro změnu napíše pod pseudonymem erotický román, který se stane bestsellerem. A neštěstí je hotovo.

Vojta Dyk si 2 roky po svatbě s Táňou postěžoval: Doma mě nikdo neposlouchá!

Video se připravuje ...

Film Il Boemo: BOŽSKÝ DYK 

Česká televize za deset let Filmového centra uvedla do kin 305 filmů. Letos čeká očekávaný film Il Boemo. První scénář vznikl už před 12 lety. Přibližuje životní osud skladatele a hudebníka Josefa Myslivečka, který si vychutnal pozemskou slávu již za svého života. Ve 25 letech odešel z domova do Itálie, kde se stal uznávanou hvězdou. Představuje ho Vojta Dyk (36). „Točili jsme v době covidu v Benátkách, které byly liduprázdné,“ zavzpomínal herec. Mysliveček bohužel po smrti upadl v zapomnění. Snímek má premiéru 20. října.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.