Rok po smrti Libuše Šafránkové (†68): Překvapení na jejím hrobě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rok po smrti Libuše Šafránkové (†68): Překvapení na jejím hrobě

Hrob Libuše Šafránkové ve výroční den její smrti.
Hrob Libuše Šafránkové ve výroční den její smrti. (Foto Aha! – P. Machan, D. Kundrát, M. Pátek, Petr Podroužek, Herminapress.cz)

Sto rudých růží ve tvaru srdce odzdobilo nově hrob Libuše Šafránkové (†68) v jejích rodných Šlapanicích. Právě včera to byl totiž přesně rok, co slavná Popelka odešla na věčnost.

O památné místo nedaleko Brna je s láskou pečováváno po celou dobu, co je zde národem milovaná herečka pochována. Odkvetlé květiny jsou vždy okamžitě nahrazeny čerstvými, na hrobu se vzkazy i darované předměty jen kupí. Ať už jde o andělíčky, dřevěné holuby a oříšky připomínající jednu z nejslavnějších českých pohádek. Kdosi nezapomněl ani na roli Karličky v seriálu Četnické humoresky, který Česká televize v současné době reprízuje.

Josef Abrhám mladší: Jak chce, aby se na tatínka vzpomínalo?

Video se připravuje ...

Je znát, že na Libuši Šafránkovou lidé pořád myslí s vroucí láskou. Ač má herečka na náhrobku vyvdané příjmení Abrhámová, ostatky jejího milovaného manžela Josefa Abrháma do šlapanického hrobu uloženy nebudou. Primář Blažej z Nemocnice na kraji města má spočinout v hrobce svých rodičů na hřbitově v 85 km vzdálených Kunovicích.

Blesk Podcast: Hovínko a větry v norské Popelce. V čem je nová a jiná?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.