Vyhlášená porodnice? Kdepak! Malvina se narodila na poli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vyhlášená porodnice? Kdepak! Malvina se narodila na poli

Malá Malvína se má k světu, bez ohledu na místo narození.
Malá Malvína se má k světu, bez ohledu na místo narození. (Foto ASČR)

Na svět se drala jako o závod! Žena z Pcher na Kladensku porodila dcerku ve voze záchranářů. Pro jistotu zaparkovali na poli.

Až budou jednou rodiče děvčátku vyprávět, jak přišlo na svět, bude se asi hodně divit. „Když naši záchranáři přijeli k domu, seděla maminka v autě. Chvíli před tím se totiž chystala s partnerem odjet do porodnice. Jenže měla už kontrakce každé dvě minuty a tak nikam nevyjeli,“ řekla Aha! mluvčí Asociace samaritánů, která na místo poslala svoji záchranářskou posádku.

Posádka, která ženě asistovala při porodu.

Záchranáři ženu přeložili do svého vozu a vyrazili na cestu. Jenže po pár metrech museli zastavit. „Kvůli bezpečnosti řidič sjel ze silnice na pole. Vzápětí holčička přišla na svět. Rodiče jí dali jméno Malvína,“ popsala situaci Homolová. Hned poté si ji mohl pochovat i její tatínek. „Ten totiž záchranářský vůz následoval ve svém autě,“ doplnila s úsměvem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.