Štěstí manželů z Ukrajiny: Miminka přišla v bezpečí na svět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Štěstí manželů z Ukrajiny: Miminka přišla v bezpečí na svět!

Malinká Katarina s maminkou.
Malinká Katarina s maminkou. (Foto Oblastní nemocnice Trutnov)

Hned jak vypukla válka, vydali se manželé Khrystyna (30) a Sviatoslav na 19 hodin dlouhou cestu do Česka. V mámině bříšku s nimi cestovala i jejich prvorozená dcerka,14 dní po příjezdu se narodila.

Manželé uprchli ze svého domova ve Lvově hned, co se z médií dozvěděli o začínající válce. Do auta naložili jen nejnutnější věci a ještě s příbuznou a jejím dítětem vyrazili do Žacléře na Trutnovsku, kde žije Sviatoslavova maminka.

Evička si spokojeně cumlala paleček.

Strach na cestě

„Celou cestu jsem se o svou ženu a naše miminko velice bál. Měl jsem strach, co vše se nám může přihodit,“ přiznal muž. V tu dobu byla jeho choť již ve 38. týdnu těhotenství. Vše ale dobře dopadlo a Evička se narodila ve středu po páté hodině ráno. Zdravá holčina vážila 3300 gramů a měřila 49 centimetrů.

V Sokolově přivítali Katarinu

Jiné uprchlické miminko se narodilo v pondělí v Sokolově. Maminka utekla před válkou z Ukrajiny pokročilém stadiu těhotenství, po strastiplné cestě přivedla na svět zdravou Katarinu, která vážila 3640 gramů.

Přečtěte si
-bello-
11. 3. 2022 • 21:41

Dyť jo, my víme, že utíkají všichni dokud jsou otevřené hranice.A Lvov napadený nebyl.
Jestlipak ví, že u nás se očkuje.Tedy poskytneme i očkování.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.