Vyskočil po smrti syna: Supi se slétají nad miliardovým dědictvím | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ivan Vyskočil po smrti syna: Supi se slétají nad miliardovým dědictvím

Ivan Vyskočil se synem Jakubem
Ivan Vyskočil se synem Jakubem (archiv Blesku)

Dalo se to čekat! Poté, co majitel firmy BusLine Jakub Vyskočil (†42) spáchal sebevraždu, se už hlásí zájemci o jeho dědictví! Firmu v hodnotě půl miliardy, které syn herce Ivana Vyskočila (75) šéfoval, chce nyní získat kontroverzní podnikatel Jiří Vařil (42), informuje MF DNES. Právě ten muž, který podle Vyskočila staršího měl před smrtí na jeho syna vyvíjet neúnosný tlak.

Jiří Vařil zpochybnil, že by akcie holdingu BusLine patřily mladému Vyskočilovi. Tvrdí, že Jakub byl pouze bílý kůň, kterému akcie firmy svěřil. Vyskočil si od něj údajně BusLine nikdy nekoupil, pouze byl nominovaným akcionářem na základě dohody, píše MF DNES. Firma BusLine ale vidí věc jinak. Podle ní bude dědicem akcií nezletilá dcera Jakuba Vyskočila. Do její dospělosti se budou o dohled nad společností starat právníci a další manažeři.

Putinův šokující projev. Dopravní peklo v Praze se blíží! A sebevražda syna Vyskočila

Video se připravuje ...

„Nad nakládáním s majetkem nezletilé dědičky bude vykonávat dohled soud. Jakýkoli útok na společnost může snížit vlastní hodnotu jejího dědictví. Tomu je potřeba za každou cenu zabránit,“ napsala podle MF DNES Vladimíra Vyhnisová, pověřená řízením skupiny BusLine. „Jakub Vyskočil ještě ani není pohřben, ale supi už se slétají,“ prohlásila Vyhnisová před středečním posledním rozloučením se svým zesnulým šéfem ve Svatém Janu u Příbrami. Tohle bude ještě dlouhý boj! 

Aleš Háma a Jakub Wehrenberg na pohřbu Náhlovského: Smrt plánoval, smáli jsme se tomu

Video se připravuje ...

Dcery za stovky milionů

Do holdingu BusLine patřily také různé dceřiné společnosti, zabývající se například správou nemovitostí nebo stavebnictvím. Jejich roční výnosy z podnikatelské činnosti znamenají další desítky milionů, celkovou hodnotu nyní experti odhadují na stovky milionů korun!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.