Poslední přání Hegerové v troskách: Vzpomínkový koncert zrušila válka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poslední přání Hegerové v troskách: Vzpomínkový koncert zrušila válka

Hana Hegerová
Hana Hegerová (Marek Pátek)

Poslední přání královny českého šansonu splněno zatím nebude. Poctu Haně Hegerové (†89), která zemřela před rokem, překazila Putinova válka. Koncert v O2 universum byl definitivně zrušen.

A pořadatel na akci s názvem Pocta Haně Hegerové, která se měla odehrát 13. června, už vrací lístky. „Je nám to moc líto, ale začala válka a lidé přestali mít o velké akce zájem, najednou se zastavil prodej lístků,“ řekl deníku Aha! Stanislav Zdílna z pořádající agentury Jaro Event s tím, že poloprázdný sál by si česká Edith Piaf rozhodně nezasloužila.

Pár lístků

Jen co začal prodej lístků, válka ho rychle zastavila. „Prodali jsme asi 250 vstupenek a konec. Lidé nemají náladu, bojí se, počítají peníze. Kapacita O2 universum je tři a půl tisíce lidí a to bychom kvůli válce opravdu nevyprodali,“ pokračoval smutně Zdílna s tím, že lístky stály od 900 korun do 2 900 korun do prvních řad. Zrušení koncertu všechny mrzí o to víc, že se měl odehrát ještě za šansoniérčina života k jejím 89. narozeninám, zpěvačka se na něm sama podílela, vybrala si dokonce interprety a koncert zaštítili navíc její dva vnuci Matouš s Markem.

Hegerová ve vězení kvůli otci Gotta! A Otazníky kolem Abrháma

Video se připravuje ...

Covid a smrt

„Koncert ale zhatil covid a potom paní Hegerová zemřela, tak toto měla být rok po její smrti velká pocta velké zpěvačce podle jejího scénáře,“ popisuje Zdílna s tím, že koncert za 4 500 000 Kč měl na přání Hegerové proběhnout s velkým symfonickým orchestrem a na 13 interpretů mělo zazpívat vždy dvě její písně. Logem koncertu se dokonce stala vzácná kresba Jiřího Šlitra (†45), kterou zapůjčili dědicové zpěvačky z její osobní sbírky. „Je to prostě smůla, nejdřív covid, potom smrt a teď válka. My se ale nevzdáme. Koncert se budeme snažit uskutečnit v říjnu, kdy by paní Hegerová slavila 91. narozeniny,“ prohlásil rozhodně Zdílna.

Kdo všechno měl vystoupit?

Na Poctě Haně Hegerové měli zazpívat Ivana Chýlková (58), Zuzana Kronerová (69), Bára Kodetová (51), Veronika Kubařová (34), Jitka Čvančarová (44), Eva Burešová (28), Ondřej Brzobohatý(39) nebo 4 Tenoři.

Hegerové poslední dny. Smrt měla v šuplíku. A Kuklová promluvila o sebevraždě

Video se připravuje ...



Přečtěte si
vampouch
31. 3. 2022 • 07:43

Když nasadíte takovou cenu za vstupenky tak se nedivte. Za tyhle peníze by tam musela být paní Hegerová osobně, na ty náhražky není nikdo zvědavý.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.