Herec Martin Finger (51): Týden co týden policajtem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herec Martin Finger (51): Týden co týden policajtem...

Martin Finger
Martin Finger (Foto: Jan Tůma, ČT)

Před týdnem se stal první díl Vražedných stínů bezkonkurenčně nejsledovanějším pořadem večera, přilákal přes 1,6 milionu diváků. Ve zvláštní detektivce, která diváky neustále překvapuje, předvádí několik herců mistrovský koncert. Vetchý, Donutil, Töpfer i Martin Finger (51).

I když dříve hrál většinou vrahy, nyní se pravidelně objevuje v rolích detektivů. Plní se mu sen z mládí, kdy skutečně chtěl být kriminalistou, kolega Ondřej Sokol ho ale zlákal k herectví. Výraznou postavou vyšetřovacího týmu byl v Devadesátkách, které před čtrnácti dny skončily, ve Vražedných stínech si střihl roli Michala, kamaráda hlavního hrdiny (Ondřej Vetchý).

Konečně na správné straně

„Každý ten muž je jiný, je vržený do jiných okolností. Michal už policistou není, jeho vyšetřování je neoficiální a vzhledem k tomu, komu se snaží dostat na kobylku, je i dost nebezpečné. Oběma jde o život. Takový typ role jsem si doteď nezahrál,“ líčí herec. „Je to role klaďáka, drsného chlapíka, který stojí na té správné straně. Takže jsem k roli přistoupil s radostí, že mi diváci budou fandit,“ dodává. A fandí jich nemalé množství, hlavní pořad nedělního večera měl tolik diváků, že strčil všechny ostatní do kapsy.

Seriál Devadesátky sleduje skutečné kauzy té doby

Video se připravuje ...

Mám holt takový obličej

I když každá jeho postava je jiná, zvládá všechny nuance, jednu věc mají společnou – Martinův zdánlivě zamračený obličej. „Mívám v osobním životě problém s tím, že na lidi, kteří mě neznají, působím zachmuřeně a odtažitě. Mám už holt takový obličej,“ vysvětluje herec, který o sobě tvrdí, že je v civilu spíš introvert. „Ne že bych byl vyloženě smutná nátura, ale abych se rozesmál, musím mít pádný důvod. Někdy je to má obrana, jsem opatrný na kontakt s lidmi. Ale kdo mě pozná blíž, ví, že tohle zdání klame.“ Režisér Jiří Svoboda vybíral pro svůj film jen špičkové hráče. „Výrazných herců je u nás omezený počet. A těch, kteří se dokážou plně ztotožnit s vnitřním světem svých postav, není mnoho,“ vysvětlil, proč rád obsazuje osvědčené herce. Jinak tomu není ani tady, všichni hlavní pánové s ním už spolupracovali.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (27. 2. 2022)

Martin Finger v Devadesátkách převzal roli Polívky: Z čeho mu nebylo dobře?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.