Vojta Drahokoupil po odstupu ze Survivoru: Mám strach z 27. narozenin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vojta Drahokoupil po odstupu ze Survivoru: Mám strach z 27. narozenin!

Naposledy v show Survivor.
Naposledy v show Survivor. (Foto TV Nova, Divadlo Broadway, ara)

Byl jednou z hvězd show Tvoje tvář má známý hlas, dostal se i do dílu šampionů. To ho zviditelnilo, fanoušci mu přibývali. Nabídku do nejdrsnější reality show Survivor ale zpěvák Vojta Drahokoupil (26) zvažoval dlouho. Věděl, že by se mu mohly vrátit psychické problémy, ale na druhou stranu – mohl by nad nimi zvítězit.

Nestává se to často, ale není první ani poslední. Odjel bojovat na ostrov o přežití, věděl, že to nebude procházka růžovou zahradou. Doufal, že se mu podaří vyhrát nad chorobou, se kterou bojoval a sáhl si kvůli ní na dno. Jenže psychické ataky se vrátily. Stres, cizí prostředí, nejistota – to vše sehrálo své. Vojta strávil v Dominikánské republice týden, diváci ho viděli ze soutěže odstoupit hned v první epizodě. „Nechci, ale musím,“ řekl se slzami v očích. „Úzkostlivý stavy jsem už v Čechách neměl, ale tady se projevily. Cítím, že by to bylo horší a horší,“ dodal. Před pár dny se už vrátil do Česka.

Nemohl jsem se hnout

„Začal jsem mít křeče, přestával jsem ovládat prsty, ležel jsem na pláži a nemohl se pohnout,“ popsal Vojta, jak se na ostrově cítil. Jak panické ataky vypadají, dobře znal. Hned věděl, že je zle a je lepší zasáhnout, čekat nemá cenu. „Věděl jsem, že kdybych v soutěži pokračoval, tak se mi můj stav může natolik zhoršit, že bych se pak z toho mohl dostávat roky pod vlivem silných antidepresiv,“ vysvětluje.

Panické ataky

Se svými zdravotními potížemi se nikdy netajil, mluvil o nich otevřeně. Propukly před více jak dvěma lety. „Za nějakého půl roku, kdy jsem si prožil úplný peklo, jsem se z toho vylízal. Bylo tak nechutný, co jsem prožíval, že i když jsou to dva roky, nemůžu o tom moc mluvit,“ říká Vojta. „Přestal jsem pracovat, měl jsem psychický problémy, deprese, panický ataky. Nemohl jsem vstát z postele, pracovat, byl jsem doma, seděl na gauči a přemýšlel nad tím, co udělat, abych vůbec mohl dál žít,“ vzpomíná.

Kmenová rada v pořadu Survivor

Video se připravuje ...

Začalo to hypochondrem

Nepřišlo to náhodou, nešlo o blesk z čistého nebe. Od malička byl hypochondr a jen se to sčítalo. Vše konzultoval s maminkou, která pracovala jako zdravotní sestra. „Když byla v práci a já jí volal, dala si telefon nahlas, v místnosti byli i primáři. Já vždycky zavolal a sešlo se celý oddělení. Říkal jsem svoje problémy a oni mi radili, jestli to mám řešit nebo ne. Nikdy se mi nic vážnýho nestalo, vždycky to byly jenom strachy,“ vzpomíná. Bál se smrti, rakoviny a i když se to zlepšilo, obavy jej provází dodnes. „Teď mám strach z dvacátých sedmých narozenin. Protože spousta slavných lidí zemřela právě v sedmadvaceti. Proto chci co nejvíc dokázat, než ten věk přijde,“ říká.

Medik, co se bojí krve 

Jako kluk chtěl být doktor, bavila ho medicína. Jenže tu byl jeden problém. „Mám trochu strach z krve a dělá se mi z ní zle. Takže já bych mohl být doktor, ale nesměl bych operovat. To je asi k ničemu,“ vzpomíná. Medika si zahrál aspoň nedávno v divadle, v muzikálu Láska nebeská. Brzy ho začala bavit kytara, muzika ho pohltila. Úplnou náhodou se dostal na konzervatoř, na basovou kytaru brali jen dva ze sto padesáti. Jenže to nakonec nedopadlo.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (30.1.2022)

Jedna z drsných soutěží v Survivoru

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ptacek5
31. 1. 2022 • 10:04

A proč si myslí, že je slavný? Myslím, že do Janis Joplin nebo Jimiho Henrixe má fakt daleko.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.