Pohřeb cestovatele Zikmuda (†102): Detaily utajeného obřadu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Pohřeb cestovatele Zikmunda (†102): Detaily utajeného obřadu

S cestovatelem Miroslavem Zikmundem se na tajném pohřbu rozloučili nejbližší.
S cestovatelem Miroslavem Zikmundem se na tajném pohřbu rozloučili nejbližší.  (: Muzeum JVM ve Zlíně, ČTK/Z. Němec, J. Böhm, Blesk: Slávka Červená)

Ti, které měl nejvíc rád, se včera odpoledne naposledy loučili s nejznámějším českým cestovatelem Miroslavem Zikmundem (†102). Smuteční obřad byl před veřejností utajen.

Miroslav Zikmund si přál pohřeb pouze v úzkém kruhu rodiny. A to mu bylo splněno v obřadní síni zlínského krematoria. Přes obrazovku se s ním loučil cestovatel Petr Horký, který natočil oceňovaný dokument Století Miroslava Zikmunda (2014). Horký je totiž momentálně na expedici na jižním pólu, odkud se včera »připojil« do Zlína. Hlavní řeči se ujal spisovatel a rodinný přítel Josef Holcman.

Zemřel cestovatel Miroslav Zikmund (†102): Co o něm prozradil jeho syn?

Video se připravuje ...

„Při obřadu zazněly písně Divoké husy od Jitky Šuranské, Na horách studénky, což je neoficiální hymna kašavských besed u cimbálu, které Mirek rád navštěvoval. A báseň Jana Skácela Naděje s bukovými křídly. Odjezd rakve doprovodila argentinská lidová píseň Yerba buena – znělka, která uváděla rozhlasové relace H+Z. Zazněl i opakovaný zvuk klaksonu Tatry 87,“ přiblížila Jana Macalíková (46), dcera životní partnerky cestovatele.

Blesk Podcast: Miroslav Zikmund (†102) se mnou jde na jižní pól, říká Petr Horký

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.